become2007-07-26 21:29 | Czy jest planowane dolozenie po stronie administracyjnej mozliwosci edycji danych nr konta bankowego, nazwy banku itp, tak aby mozna bylo to stosowac w emailach. » Quick.Cart v2.x |
treewood (OpenSolution)2007-07-26 21:34 | become - mozliwe to jest przez wykorzystanie dodatku sendOrderToClient, ktory jest darmowy i mozesz sobie zainstalowac. Dostepny jest w dziale download. W pliku templates/pl_sendOrderToClient.tpl mozna sobie wpisac dane do konta bankowego. |
become2007-07-26 21:57 | tyle to wiem :) |
mylder![]() 2007-08-15 18:39 | a czy dodatek sendOrderToClient.tpl jest obslugiwany tez przez QC Loaded 1.4, bo sobie go zainstalowalem ale nie dziala(tzn nie wysyla zadnego maila do klienta), czy do tego sklepu potrzeba innej wtyczki? |
merci![]() 2007-08-15 20:06 | mylder - z tego co wiem w wersji loaded jest zainstalowany dodatek htmlMailOrderDetails v.2.0, ktory posiada taka sama funkcjonalnosc co sendOrderToClient, tak wiec drugi taki dodatek jest niepotrzebny. |
mylder![]() 2007-08-15 20:37 | aha, dzieki @merci za odpowiedz, tylko mam maly problem z tym htmlMailOrderDetails, poniewaz po zlozeniu zamowienia nie wysyla zadnego maila do klienta, byc moze trzeba to jakos aktywowac, albo w jakis specyficzny sposob wypelnic? |
merci![]() 2007-08-16 08:42 | mylder - a sprawdzales czy masz na swoim serwerze dostepna funkcje mail()? Bo jest ona niezbedna do dzialania tych pluginow, ktore wysylaja maile. Mozesz rowniez sprobowac zastapic ta funkcje inna - opis jak to zrobic znajduje sie tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#zastapienie_wysylania_e-maila_przez_funkcje_mail_na_inna |
mylder![]() 2007-08-16 09:31 | funkcje mail() mam dostepna, poniewaz przychodza maile z dzialu kontakt i po zlozeniu zamowienia przychodzi mail do administratora informujacy o nowym zamowieniu. |
mylder![]() 2007-08-16 21:14 | ok, dalem rade z htmlMailOrderDetails, teraz juz wysyla maila normalnie jak powinien, tylko mam kolejne pyt, gdzie mam umiescic nr konta oraz inne informacje zeby byly widoczne w mailu do klienta? |
merci![]() 2007-08-17 08:29 | mylder - nie znam tego pluginu, wiec nie wiem na pewno, ale przypuszczam, ze tresc maila jest wzieta z pliku templates/orders_print.tpl blok SHOW, sprobuj tam dopisac nr konta, ale z tego tpl wyswietla sie rowniez tresc do wydruku. |
mylder![]() 2007-08-17 10:13 | @merci jestes wielki!!<ave> masz u mnie browara!!, wszystko smiga i buczy, jestesmy w domu |