dane do wpłaty - numer konta bankowego

become

2007-07-26 21:29

Czy jest planowane dolozenie po stronie administracyjnej mozliwosci edycji danych nr konta bankowego, nazwy banku itp, tak aby mozna bylo to stosowac w emailach.

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2007-07-26 21:34

become - mozliwe to jest przez wykorzystanie dodatku sendOrderToClient, ktory jest darmowy i mozesz sobie zainstalowac. Dostepny jest w dziale download. W pliku templates/pl_sendOrderToClient.tpl mozna sobie wpisac dane do konta bankowego.

Posiadamy tez platny dodatek DK, ktory posiada te opcje ale jesli tylko trzeba Ci wyswietlenie danych do konta bankowego w mailu to nie mysle, ze potrzebny Ci bedzie caly dodatek by taka funkcjonalnosc osiagnac.

become

2007-07-26 21:57

tyle to wiem :)

mylder

No avatar

2007-08-15 18:39

a czy dodatek sendOrderToClient.tpl jest obslugiwany tez przez QC Loaded 1.4, bo sobie go zainstalowalem ale nie dziala(tzn nie wysyla zadnego maila do klienta), czy do tego sklepu potrzeba innej wtyczki?
Pozdrawiam!

merci

No avatar

2007-08-15 20:06

mylder - z tego co wiem w wersji loaded jest zainstalowany dodatek htmlMailOrderDetails v.2.0, ktory posiada taka sama funkcjonalnosc co sendOrderToClient, tak wiec drugi taki dodatek jest niepotrzebny.

mylder

No avatar

2007-08-15 20:37

aha, dzieki @merci za odpowiedz, tylko mam maly problem z tym htmlMailOrderDetails, poniewaz po zlozeniu zamowienia nie wysyla zadnego maila do klienta, byc moze trzeba to jakos aktywowac, albo w jakis specyficzny sposob wypelnic?

merci

No avatar

2007-08-16 08:42

mylder - a sprawdzales czy masz na swoim serwerze dostepna funkcje mail()? Bo jest ona niezbedna do dzialania tych pluginow, ktore wysylaja maile. Mozesz rowniez sprobowac zastapic ta funkcje inna - opis jak to zrobic znajduje sie tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#zastapienie_wysylania_e-maila_przez_funkcje_mail_na_inna

mylder

No avatar

2007-08-16 09:31

funkcje mail() mam dostepna, poniewaz przychodza maile z dzialu kontakt i po zlozeniu zamowienia przychodzi mail do administratora informujacy o nowym zamowieniu.

mylder

No avatar

2007-08-16 21:14

ok, dalem rade z htmlMailOrderDetails, teraz juz wysyla maila normalnie jak powinien, tylko mam kolejne pyt, gdzie mam umiescic nr konta oraz inne informacje zeby byly widoczne w mailu do klienta?

merci

No avatar

2007-08-17 08:29

mylder - nie znam tego pluginu, wiec nie wiem na pewno, ale przypuszczam, ze tresc maila jest wzieta z pliku templates/orders_print.tpl blok SHOW, sprobuj tam dopisac nr konta, ale z tego tpl wyswietla sie rowniez tresc do wydruku.

mylder

No avatar

2007-08-17 10:13

@merci jestes wielki!!<ave> masz u mnie browara!!, wszystko smiga i buczy, jestesmy w domu

Do góry
o nas | kontakt