witam. dlaczego opcja drukowania zamowienia przez klienta drukuje całą grafikę ? czy i jak mozna zrobić, aby drukowanie zamówienia drukowalo tylko tresc zamówienia ?
coldi - to juz trzeba zmienic w ustawieniach przegladarki w opcjach drukowania. Innego sposobu nie znam
vons
2008-03-20 14:18
Co i jak konkretnie wyłączyć aby drukował mi się goły tekst zamówienia a nie całą stronę ze wszystkim jak mam to dotychczas?
Z tego co udało mi się wyszukać na forum i wyczytać w tym temacie to w default.css (@media print) muszę powyłączać drukowanie tabel itp.. ale jak to zrobić ? :-]
Próbowałem kilka razy i jak dotąd zero efektu i wciąż drukuje mi całość :/
a co i w jaki sposób pozmieniać aby forma wydruku miała mniej więcej taki kształt jak poniżej?
Zamówienie id 27 Imię: Jan Nazwisko: Kowalski Firma: Ulica: Polna 8 Kod: 66-007 Miasto: Kraków Telefon: E-mail: jan.kowalski@wp.pl IP: Data:
Komentarz do zamówienia:
Nazwa Cena[PLN] Ilość Wartość[PLN] FIFA 08 99.90 1 99.90
Wartość zamówienia: 99.90 Koszt dostawy - Przy zamówieniu poniżej 4 sztuk: 00.00 Całkowity koszt: 99.90
Oczywiście mógłbym wciąż próbować i zmieniać w stylach krok po kroku, lecz by sprawdzić efekt tych zmian muszę wydrukować kolejne i kolejne zamówienie.. a niestety drukowanie w tej chwili mam nieco ograniczone ;P dlatego wdzięczny byłbym za choćby kawałek kodu który nakreśli mi jasno jak się uporać z tym problemem..
vons - w media print musisz poustawiac display:none; dla wszystkiego co sie da. Podglad sobie zrob dokumentu HTML i zobaczysz jakie elementy sa zbedne.