Drukowanie zamówienia przez klienta

become

2007-07-25 11:34

witam. dlaczego opcja drukowania zamowienia przez klienta drukuje całą grafikę ?
czy i jak mozna zrobić, aby drukowanie zamówienia drukowalo tylko tresc zamówienia ?

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2007-07-25 19:55

become - edytuj templates/default.css i @media print{} ... tam ukryj wyswietlanie loga itd.

coldi

No avatar

2007-10-06 22:35

a jak wylaczyc wyswietlanie TITLE i linku (gora qydrukowanej strony)

treewood (OpenSolution)

2007-10-08 17:22

coldi - to juz trzeba zmienic w ustawieniach przegladarki w opcjach drukowania. Innego sposobu nie znam

vons

No avatar

2008-03-20 14:18

Co i jak konkretnie wyłączyć aby drukował mi się goły tekst zamówienia a nie całą stronę ze wszystkim jak mam to dotychczas?

Z tego co udało mi się wyszukać na forum i wyczytać w tym temacie to w default.css (@media print) muszę powyłączać drukowanie tabel itp.. ale jak to zrobić ? :-]

Próbowałem kilka razy i jak dotąd zero efektu i wciąż drukuje mi całość :/

a co i w jaki sposób pozmieniać aby forma wydruku miała mniej więcej taki kształt jak poniżej?

Zamówienie id 27
Imię: Jan
Nazwisko: Kowalski
Firma:
Ulica: Polna 8
Kod: 66-007
Miasto: Kraków
Telefon:
E-mail: jan.kowalski@wp.pl
IP:
Data:

Komentarz do zamówienia:

Nazwa Cena[PLN] Ilość Wartość[PLN]
FIFA 08 99.90 1 99.90

Wartość zamówienia: 99.90
Koszt dostawy - Przy zamówieniu poniżej 4 sztuk: 00.00
Całkowity koszt: 99.90

Oczywiście mógłbym wciąż próbować i zmieniać w stylach krok po kroku, lecz by sprawdzić efekt tych zmian muszę wydrukować kolejne i kolejne zamówienie.. a niestety drukowanie w tej chwili mam nieco ograniczone ;P dlatego wdzięczny byłbym za choćby kawałek kodu który nakreśli mi jasno jak się uporać z tym problemem..

treewood (OpenSolution)

2008-03-21 12:24

vons - w media print musisz poustawiac display:none; dla wszystkiego co sie da. Podglad sobie zrob dokumentu HTML i zobaczysz jakie elementy sa zbedne.

Do góry
o nas | kontakt