Domyślny język

agamarus

No avatar

2007-07-01 18:14

Witam. Pracuję aktualnie nad stworzeniem angielskiej wersji mojego sklepu. Zależy mi, aby domyślnie łądowała się wersja polska. Postępowałęm zgodnie z instrukcjami dodawania nowego języka i mam teraz taką syułację, że jak wchodzę z IE to ładuje się wersja angielska, a z FireFoxa wersja polska. Czy ktoś ma jakiś pomysł co zrobić, aby ładowała się zawsze i wszędzie tylko wersja PL?

Adres wersji testowej sklepu: www.mcdecor.pl/test

Pozdrawiam

» Quick.Cart v2.x

agamarus

merci

No avatar

2007-07-02 08:50

agamarus - a w administracji masz ustawiony jezyk domyslny na polski?

agamarus

No avatar

2007-07-02 12:01

Dla wersji PL mam język domyślny pl, ale jak dla EN ustalam język pl, to po przeładowaniu się konfiguracji robi się spowrotem en. Niewiem dlaczego, ale dzisiaj ładowała mi się w FireFoxie wersja angielska, a w eksplorerze wersja polska.

Metodą prób i błędów zaóważyłem jednak, że jak w czarnym menu ustalę język polski (nie to pole z domyślnym językiem w konfiguracji, tylko menu - "inne" i wybieram "polski") to zawsze ładuję się wersja polska, więc porblem chyba roziązany, poprostu muszę pamiętać, aby zamykać administrację w wersji polskiej.

agamarus

treewood (OpenSolution)

2007-07-02 14:25

agamarus - pamietaj tez, ze osoba, ktora wybierze jezyk i zamknie przegladarke i otworzy jeszcze raz to zobaczy strone w jezyku ostatnio zamknietym. Ustawiane jest po prostu ciastko, ktore zapamietuje jezyk, ktory wybrala dana osoba.

agamarus

No avatar

2007-07-04 10:46

Wiem, wiem, wszystkie testy robiłem po usunięciu wszelkich śladów korzystania z inrenetu. Pozdrawiam

agamarus

Do góry
o nas | kontakt