yukko![]() 2007-06-20 15:53 | który plik generuje żródło strony? chodzi mi o tą zawartośc która się pokazuje gdzy po wejściu na stronę chcę zobaczyć page source. Gdzi to można edytować? » Quick.Cart v2.xwww.yukko.pl |
openzibi2007-06-20 16:50 | yukko - źrodło strony jest tylko efektem końcowym działania wielu pików |
yukko![]() 2007-06-20 16:55 | chodzi konkretnie o to,że chcę żeby strona przeszła walidację, narazie wysypują się różne błędy np na linijce: www.yukko.pl |
merci![]() 2007-06-21 09:57 | yukko- tak jak openzibi pisal, kod zrodlowy, to jest juz strona wyjsciowa, a wiec sklada sie na nia kod z roznych plikow. W zaleznosci od tego w ktorym miejscu wystepuje blad musisz patrzec do pliku, ktory generuje ten kod. Jezeli jest on zwiazany ze stalym elementem strony, stala jej struktura jak menu, naglowek czy stopka, powinienes patrzec do templates/page.tpl, a jezeli z zawartoscia, szukaj w innym pliku templates/. Nazwy plikow sa dosc intuicyjne w stosunku do tego co zawieraja, wiec nie powinienes miec problemu. |
yukko![]() 2007-06-21 14:10 | ok, juz się uporałam z większościa błędów, ale wciąż prześladuje mnie jeden. www.yukko.pl |
yukko![]() 2007-06-21 19:04 | inny walidator pokazuje mi lepsza do zidentyfikowania czesc kodu: http://www.yukko.pl |
merci![]() 2007-06-22 09:33 | yukko - ten input jest dodawany automatycznie w celu przesylania id sesji. Validator widocznie nie obsluguje cookies i id sesji musi zostac przeslany w inny sposob, wiec dodaje ukrytego inputa... i tu jest problem, bo starsze wersje PHP wstawiaja tego inputa w nieprawidlowe miejsce. Podobno ten bug zostal juz poprawiony w nowych wersjach PHP. Moze zapytaj o to administratora |
yukko![]() 2007-06-22 16:58 | hmmmm..moge spytać ale z tego co wiem, to na moim serwerze obsługiwany jest php5,więc to chyba nowy całkiem. www.yukko.pl |
merci![]() 2007-06-23 19:02 | yukko - a moze to jest kwestia jakis ustawien... nie spotkalam sie z tym wczesniej, wiec trudno mi powiedziec |