Chciałbym, żeby na stronie produktu znalazl sie link - zadaj pytanie. Poszukałem na forum i znalazłem tylko jeden post. http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=3892 Idąc tym tropem postanowiłem dodać wpis w products_details.tpl: ....?p=p_1&sName=kontakt&topic=pytanie&text=idProduktu(inna zmenna lub dowolny tekst) żeby poszczególne pola posiadały taka informacje jaka jest zadana. Niestety po kliknięciu przechodzi sie na stronę kontakt, ale pola nie posiadają zadanego tekstu. Jaki błąd popełniam, że mi nie wychodzi tak jak użytkownikowi z postu. Proszę o jakąś raę.
» Quick.Cart v2.x
nowyy
merci
2007-06-20 08:27
nowyy - prawdopodobnie nie edytowales pliku templates/contact.tpl... sprawdz czy wykonales wszystkie kroki czyli: 1) edytowales plik templates/products_details.tpl dodajac link do strony kontaktowej w ktorym jest przekazana odpowiednia zmienna, np. jezeli chcesz przekazac id produktu moze link wygladac nastepujaco:
<a href="index.php?p=p_1&sName=kontakt&iProduct=$aData[iProduct]">zadaj pytanie o przedmiot</a>
2)edytowales plik templates/contact.tpl i w formularzu w odpowiednim polu dodales atrybut value z ta zmienna, np. jezeli chcesz w temacie wyswietlic tekst: przedmiot i jego id zmieniasz input tematu na taki:
<input type="text" name="sTopic" class="input" value="przedmiot id $iProduct" />
Tylko wtedy pole temat zawsze bedzie mialo domyslnie taka wartosc, wiec musisz zadbac, aby zawsze przekazywac id produktu.