Górne menu - jak to zrobic?

w2w

No avatar

2007-06-10 20:26

witam,
mam taki problem z górnym menu. Jak wstawię swoją grafike i usunę obrazek (ikonka drukarki - górny obrazek - z linku) to menu idzie do góry. W jaki sposób ustawić "coś" żeby wyglądało to tak jak na dolnym rysunku - menu pod logiem z małą przerwa lub opcja bez przerwy.

http://www.imagehack.eu/uploads/4aed50072d.jpg

pozdrawiam

» Quick.Cart v2.x

quick.cart the best!!!!!!!

merci

No avatar

2007-06-11 08:57

w2w - otworz plik templates/default.css i ustaw na sztywno wysokosc loga, wtedy menu 1 przesunie sie w dol, nawet jesli obrazek loga bedzie mniejszy. Czyli znajdz w podanym pliku linie

#head #logo div{font-size:1px;line-height:1px;}

i zmien ja przykladowo tak:

#head #logo div{font-size:1px;line-height:1px;height:60px;}

w2w

No avatar

2007-06-11 20:25

merci -dzięki działa. jeszcze jeden element. jak menu sie obniżyło to zabrakło mi po bokach tych szarych cieniowanych lini szerokosci mojego menu.to można jakoś poprawić?

quick.cart the best!!!!!!!

merci

No avatar

2007-06-12 10:19

w2w - moze sprobuj innego rozwiazania... jezeli masz tlo pod menu jednolite, tak jak na screenie, ktory dolaczyles, nie powinno byc problemow. W pliku templates/page.tpl wytnij ten fragment:

<ul id="menu2">
    <
li class="l0"><a href="?p=productsList">$lang[products]</a></li>

$sMenu2

</ul>
  <
div class="clear">&nbsp;</div>

i wstaw go zaraz za linia

<div id="body">

kkamil

No avatar

2007-07-07 11:18

mam pytanie.. jest możliwość importu produktów z arkusza excella? jeśli tak to jak to zrobić?? wersja podstawowa Quick.Cart

merci

No avatar

2007-07-07 22:39

kkamil - prosze stosowac sie do zasady z regulaminu - jeden problem w jednym temacie. Ulatwia to potem innym uzytkownkom z podobnym problemem wyszukac rozwiazanie wsrod istniejacych tematow. Twoje pytanie raczej nie dotyczy gornego menu, wiec zaloz nowy watek aby je zadac.

Do góry
o nas | kontakt