[cz] Uživatele produktů od OpenSolution z cech ctete:

Michal Siman :: ITServis.

No avatar

2007-05-20 22:11

Jiz nejakou dobu si hraju s QC a QCMS. A popravde receno tato diskuze je dobry zdroj informaci, at jiz v polskem tam v anglickem jazyce. Ovsem neni to ono, myslim ze pro zacinajici uzivatele tady moc informaci v cestine neni. Jiste jste kazdy narazil na stranku TIPS, kde je popsano par veci, ale je jen v anglictine (a asi v polstine - to ted nevim). Rad bych pripravil takovej nejakej malej webik, postavenej na QCMS kde bych chtel publikovat jak ceskou verzi vsech produktu ke stazeni tak par rad a tipu a ryze ceske forum o QC a QCMS. Ovsem sam to nezvladnu, ani nemuzu a ani nechci. Pokud by se tady mezi vami nasel nekdo kdo by se chtel se mnou rovnym dilem ucastnit tohoto projektu, tak budu jen rad. A vubec bych byl rad pokud me sem napisete vas nazor na tuhle vec, mozna ze si myslite ze to nema smysl, paklize to je pravda tak se samozrejme nebudu namahat. Diky za spolupraci.

Michal Siman (michal(tecka)siman(zavinac)gmail(tecka)com)

» Quick.Cart v2.x

flegmatik

No avatar

2007-05-21 20:18

Již před delší dobou už tady takový dotaz byl, ale z reakcí vyplynulo, že každý má strach, aby na tom někdo nevydělával. Nakonec asi tazatele dostatečně znechutili, ale já si myslím, že něco podobného v češtině by bylo super. Přeci jenom neumí každý anglicky nebo polsky. Alespoň já bych to uvítal.

michal.siman

No avatar

2007-05-22 06:09

No a prave o tom to je, proto to nechci delat uplne sam, abych pripadne pak nemohl zbalit svych par svestek a zacit na svem pisecku. Mimochodem nedovedu si predstavit jak bych na tom ze budu platit hosting a domenu mohl nejak rozumne vydelavat. Co se tyce informaci z fora tak je jich i tady dost a po jejich precteni je aplikuju na sve QC a vydelavam na tom, delam QC a QCMS pro zakazniky za penize, neprodavam ale produkt, prodavam sluzbu - implementaci a prizpusobeni produktu ktery je zadarmo. Ostatne predpokladam ze tohle dela 99 procent lidi kteri jsou tady ucastniky.

Takze at se to nekomu libi nebo ne tak nejakou podporu v cestine pro zacatecniky asi udelam. Vlastne proc by ne :-)

Zion

2007-05-22 19:21

Hoj cestinari, me se napad libi a klidne do toho pujdu s tebou :-) Nejake upravy a instalace QCcka mam uz take za sebou (sice jsem skoncil na verzi 0.3.1 ale neva, z novou se zdarne prokousavam)
Proc hned placenou domenu a prostor?? QCMS take dobre pojede na serveru IC.CZ, treba na domene quick.tym.cz ........
muj email: zion[zavinac]onlinegame.cz

Zion

Zion

2007-05-22 19:24

hmmmm tak quick.tym.cz ne, to je uz obsazeno :-(

Zion

Jarda

No avatar

2007-05-26 18:12

Nabizim zdarma svoji domenu skodovi.cz (quick.skodovi.cz) Bez reklam. Bez žádných ALE.

No avatar

2007-05-26 19:17

no to je trosku problemek, ac to jiste myslis zcela nezakerne a uprime, tak to bude TVOJE domena, a to spatne. Ostatne vzdycky to bude NECI domena, takze jak to udelat :-( ? Nejlepsi by bylo kdyby nam poskytl domenu sam opensolution.org, neco jako opensolution.org/czech treba, ale to asi taky nepujde. Nevim, jsem na to asi kratkej tohle vymyslet, resp. to asi nema vychodisko.

Zkuste jeste nekdo k tomuto rici svuj nazor, napad, navrh.

PS: A jardo, nepreber si to zle, rozhodne nemam nic proti tobe :-) ok.

diana

No avatar

2007-05-26 21:21

Som zo slovenska a ponukam domenu dokonca spolupracu na projekte. Vlastnim domenu v tvare ix.sk, subdomena v tvare quick.ix.sk Ponuknem Ftp pristup, email,zalohovanie, a inee vymozenosti z darma, pripadne aj databázu k tejto sub domene ak projek nepresiahne urcitu velkost,a nepripoji sa k nemu chat, len skromne forum ako je napr tu. Zameriavam sa skor na dezign a upravu vzhladu sablon. Nuz ak by bol zaujem, myslím ze ix je dost vseobecne, a mohla by to byt ceskoslovenska spolupraca. Je to iba navrh. Ostatne by som riesila uz viacmenej sukromnou postou.

Jarda

No avatar

2007-05-27 12:51

Tak mně šlo jen o to, že by se nemuselo hosotvat někde za prachy a nebo když by to bylo zadarmo, tak aby to bylo bez reklam. A nebo nějakýho sponzora, kterej by alespoň zaplatil doménu a hosting. opensolution.eu je volná.

Jarda

No avatar

2007-05-27 14:38

ja vim, nikoho neobvinuju, jen se snazim prijit na zpusob jak to udelat aby to nikdo po par letech az se to mozna zaplni informacema, nezneuzil. proste aby pak nekdo nerekl, tak a domena je moje a ja si tady ted udelam placenou podporu.

nejlepsi by bylo free hosting a placenou domenu, trebas eu, nebo com nebo info, to uz je vlastne jedno, urcite ne ale opensolution, to uz je lepsi QC-CZ nebo tak neco.

Zion

2007-05-27 17:13

Pokud to bude free hosting a vsem zucastnenym stranam se rozdaji pristupove udaje, pripadne se subdomena registruje napr na jmeno a prijmeni Quick a Cart, neni sance toto zneuzit.
Na druhou stranu, kazda placena domena neci bude a bohuzel se zde musi uvadet spravne a prave udaje, kvuli presunum a manipulaci.
Jedina moznost prtoti zneuziti pri registraci placene domeny a prostoru, by bylo zalozit obchodni zdruzeni, kde by o zavaznych vecech museli rozhodovat (hlasovat) vsichni. Jenze to bude trochu neresitelny problem :-), obavam se.

Takze bych navrhoval aby se o tom moc nepremyslelo (filutove a ciprispioni si vzdycky cesticku najdou) a jednalo.
Jsem pro free hosting jak vyse uvedeno ;-) a vse dalsi se vyvine z dalsi prace. Koneckoncu na zisku generovanem s podpory (napr. prodej sablon pro systemy) muzou profitovat vsechni zakladajici akteri :-) Staci jen mala ramcova smlouvicka :-)

Co na to????

Zion

No avatar

2007-05-27 17:36

jelikoz doufam a chci aby to bylo dustojne misto pro cesky QC, tak navrhuji domenu:

quick-cart.cz

ted jde o to kde ji hostovat a jak ji zaplatit. Ja mam jen ty nejlepsi zkusenosti s hostingem u spolecnosti banan.cz - ale to by bylo 1600 kc na rok (domena vcetne hostingu). na druhou stranu troufam si predpovedet, ze stranka si muze celkem slusne sama na sebe vydelat reklamou od google, opravdu to funguje!

ted jen na koho to registrovat a jak to zaplatit.

ps: napada me jeste zalozit neziskovku, obcanske sdruzeni, a vstup jen po zaplaceni clenskeho prispevku, ale to je asi blbost ... beru zpet.

co takhle pozadat nejakeho webhostera o prostor zdarma pro tento opensource projekt? obcas jsem nekde cetl takoveto moznosti ...

Jarda

No avatar

2007-05-27 17:47

Já mám dobrou zkušenost s cesky-hosting.cz

Jarda

flegmatik

No avatar

2007-05-27 20:49

Tim google by to slo zaplatit, protoze naklikat 2000 neni problem pokud uzivatele budou semtam klikat na reklamu. Jinak 1600 na hosting je celkem dost, momentalne sonduju hosting pro zencart a dobre vypada www.station.cz. Hosting 600 + 200 domena, ale nemam s nimi prozatim zadne vlastni zkusenosti.

Zion

2007-05-27 23:51

Nevim jak ty :-) Michale, ale ne jen ja mam s bananem dost nemile zkusenosti, byt nekolik mch zakazniku na bananu domeny ma, ale je to jen ma subjektivni zkusenost. Dobre zkusenosti mam s hostingem bluebord.cz (1200,- / rok), flyweb.cz (cca 1000,- / rok), zajimave se jevi i hosting ufouni.cz (960,- / rok). Vsude neomezeny trafik, dostatek prostoru, databaze MySQL i MSSQL, podopara PHP 4 i 5 atd.
No jsou to jen tipy.
Stale bych preferoval model free s pristupem pro vsechny zakladajici cleny, sice nejsem zastancem free hostingu, ale zde se ma jednat o doplnek k oficialnim strankam. Prechod na placenou domenu muze probehnout vzdy a bezbolestne.

BTW s tim obcanskym zdruzenim to zas tak blby napad neni :-), je to kazdopadne jednodussi nez zdruzeni obchodni. ;-)

Zion

Aramonnj

No avatar

2007-11-12 18:33

Jsem ochoten zaplatit doménu, zaplatit hosting (používám pro 24 webů jeden spolehlivý), každý user, který bude chtít dostane i email schránku, neomezeně subdomén, databází.

Vlastníkem domény budu já. Platit hosting budu já.
Co za to? Sám si zvolím odkaz v patičce stránky.

Na web se může umístit reklama google, ze které se můžou platit "honoráře" adminům a všem, kteří jakkoliv přispějí k rozšíření quickcartu.

Proč to dělám? Už takový jsem. Mám rád dobré nápady a rád je podporuju.
Aby jste se mohli přesvědčit, uvádím třeba stránky www.smskuj.cz. Jedná se o projekt, který jsem našel kdysi na netu, uživateli jsem nabídl jak hosting, tak i doménu duhého řádu (předtím hostoval na wz.cz)
Vše se může samozřejmě ošetřit prohlášením, které lze veřejně umístit na web.

danm

2008-09-22 21:16

Trošku jsem to popohnal, forum najdete http://forum.shop-quick-cart.cz/

Back to top
about us | contact