Witam. Uruchomilem sklep w wersji 2.0 i mam problem dość dziwny. Wszedzie na forum podaje sie ze trzeba zmienic ustawienia w pliku core/other.php by moc otrzymywac maile z zamowieniami a w moim pliku nie ma w ogole takich wpisow i generalnie wygląda on zupelnie inaczej niz opisywane na forum . Czy ktos moze mi powiedziec co zrobic zeby miec plik z tymi zmiennymi: require_once 'Mail.php';
$aData['host'] = 'dodental.pl'; // np. adres smtp Twojego serwera $aData['port'] = 25; $aData['auth'] = true; $aData['username'] = 'biuro@dodental.pl'; // nazwa uzytkownika lub adres email (zalezy od serwera) $aData['password'] = 'moje hasło'; // haslo do Twojej skrzynki
Oczywiscie podmiana tresci pliku nie wchodzi w gre bo wtedy sklep wysypuje sie i nie dziala. Czy musze miec jakąś inną wersje? Bede wdzieczny za pomoc
FRED
» Quick.Cart v2.x
merci
2007-05-18 13:20
fredro - niestety nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, wyjasnij to prosze dokladniej.
fredro
2007-05-18 15:34
Chodzi mi o to ze u mnie plik core/other.php wyglada inaczej niz jest podawany na forum bo nie ma w nim tego modułu co wkleilem powyzej. U mnie plik wyglada tak (i nie wiem dlaczego nie ma w nim czesci do wpisania hosta, portu, username i hasla):
if( !function_exists( 'tPrice' ) ){ /** * Return price format * @return float * @param float $fPrice */ function tPrice( $fPrice ){ return sprintf( '%01.2f', $fPrice ); } // end function tPrice }
if( !function_exists( 'throwLastId' ) ){ /** * Return last inserted id * @return int * @param string $sDb * @param int $iPosition */ function throwLastId( $sDb = null, $iPosition = 0 ){ if( !isset( $sDb ) ) $sDb = DB_PRODUCTS; return dbThrowLastId( $sDb, $iPosition ); } // end function throwLastId }
if( !function_exists( 'dbThrowLastId' ) ){ /** * Return last inserted id from db file * @return int * @param string $sDb * @param int $iPosition */ function dbThrowLastId( $sDb, $iPosition ){ return $GLOBALS['oFF']->throwLastId( $sDb, $iPosition ); } // end function dbThrowLastId }
if( !function_exists( 'checkEmail' ) ){ /** * Check that e-mail is correct * @return bool * @param string $sEmail */ function checkEmail( $sEmail ){ return eregi( "^[a-z0-9_.-]+([_\\.-][a-z0-9]+)*@([a-z0-9_\.-]+([\.][a-z]{2,4}))+$", $sEmail ); } // end function checkEmail }
if( !function_exists( 'throwStatus' ) ){ /** * Return status limit * @return int */ function throwStatus( ){ if( isset( $_SESSION['bUserQC'] ) && $_SESSION['bUserQC'] === true ) return 0; else return 1; } // end function throwStatus }
fredro , marcin1991 - ten kod, ktorego Wam brakuje potrzebny jest dopiero w momencie zastapienia funkcji mail przez inna, gdy uzywacie funkcji mail jest on niepotrzebny. Wiecej przeczytacie o tym tutaj http://www.opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#zastapienie_wysylania_e-maila_przez_funkcje_mail_na_inna