Przyciski flash

diplo

2007-05-10 21:54

Cześć czy ktoś wie jak zrobić przyciski jako animacje flash

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2007-05-11 15:18

diplo - nie znam sie za bardzo na technologii flash ale wiem, ze Flash ma mozliwosc importowania pewnych rzeczy z XML'a. Dowiedz sie czy daloby sie generowac menu na podstawie pliku XML. Jesli bedziesz umial to zrobic to postaram Ci sie pomoc generowac menu do pliku XML, z ktorego bedziesz generowal flash'a.

diplo

2007-05-16 00:11

Dzieki Treewood, ale te menu musza byc stale, nawet nie powinno byc czegos takiego jak dodawanie dodatkowych kategorii w tym menu (zreszta i tak musialem te domyslne poukrywac). W takim razie moj problem wyglada tak. Potrzebuje 1) danych moze byc w XML ze linkami do poszczegolnych kategorii, ewentualnie wstawie to bezposrednio we flashu; 2) Jak te menu wstawic na strone w ktorym miejscu. Dzieki wielkie z góry.

treewood (OpenSolution)

2007-05-16 15:56

diplo - pierwszy punkt jest do zrobienia w kodzie PHP narzedzia. Trzeba by zrobic eksport listy kategorii do XML'a. Troche roboty ale da sie zrobic. Mozemy Ci cos takiego wykonac.
Co do drugiego punktu to wystarczy kod HTML wygenerowany przez FLASH'a wstawic do templates/page.tpl zamiast zmiennej $sMenu1 jesli ma to byc menu lewe z kategoriami produktow

diplo

2007-05-23 19:37

Dzieki wielkie poradzilem sobie w inny soposob

savan

2007-05-23 22:49

Wystarczy normalnie zrobic kategorie i strony, czyli tak jakby tego flasha nie bylo. Potem zwyczajnie we flashu wkleic te linki, ktore juz istnieja. Jasne? :) Proste!

p.s. UWAGA! Paskudy opanowują Świat!
http://www.paskudy.pl

diplo

2007-05-27 20:52

Tak wlasnie wczesniej zrobilem.
Problem mam teraz bo nie wiem jak zrobic aby podmienial mi flaszki przy zmianie języka

Do góry
o nas | kontakt