pomocy jak to sie robi htmlMailOrderDetails oraz sendOrderToClient
ulwarth
2007-04-23 21:20
Mam prośbę moze ktos wytlumaczyc jak krok po kroku ja zainstalowac sendOrderToClient oraz htmlMailOrderDetails (jak sie tych pluginow urzywa??) Prosil bym o tlumaczenie bardzo proste jak dziecku ktore nic nie rozumie bo ja nic z tego co po angielsku nie jaze.
htmlMailOrderDetails - nie dziala w wersji v2.x sendOrderToClient - dziala w wersji v2.x 1. Utworz katalog plugins/sendOrderToClient/ i skopiuj zawartosc katalogu z plugina do tego katalogu. W katalogu plugins/sendOrderToClient/ powinien byc przynajmniej plik actions_client.php. 2. Edytuj plik plugins/actions_client.php i wstaw w drugiej linii to: require DIR_PLUGINS.'sendOrderToClient/actions_client.php'; 3. Skopiuj plik en_sendOrderToClient.tpl do templates/ by znajdowal sie w tym katalogu. Jesli chcesz miec sklep w jez. polskim to zmien nazwe en_sendOrderToClient.tpl na pl_sendOrderToClient.tpl a nastepnie edytuj plik i zmien opisy poszczegolnych pol itd.
Wiecej informacji i pomocy na temat podstaw szablonow itd tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/
ulwarth
2007-04-24 08:38
Ok dzieki bardzo ale jak tego dlaej uzywac?? To dziala jakos automatycznie ??
ulwarth - ten dodatek wysyla maila do klienta w czasie skladania zamowienia. To dziala automatycznie przy zlozeniu zamowienia.
edeco
2007-05-06 11:36
witam,
Pytanie do TREEWOOD'a bo coś mi nie działa
mam Quick.Cart v2.1 i sendOrderToClient v0.4
1. Utworzyłem katalog plugins/sendOrderToClient/ i skopiowałem do tego katalogu plik actions_client.php.
2. wstawiłem w plugins/actions_client.php w drugiej linii zaraz za znacznikiem <?PHP to: require DIR_PLUGINS.'sendOrderToClient/actions_client.php';
3. Skopiowałem plik en_sendOrderToClient.tpl do templates/
z tego co napisałeś powyżej po wykonaniu powyższych czynności klient powinien otrzymać e-mail z danymi zamówienia. Chyba, ze coś źle zrozumiałem. Niestety nic nie otrzymuję, a admin dostaje tylko wiadomość, zeby zalogować się i sprawdzić bo jest nowe zamówienie.
jestem laikiem, i nie wiem co robię źle. Prosze o pomoc
edeco - sproboj na innym serwerze. Mozesz takze sprobowac tego: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#zastapienie_wysylania_e-maila_przez_funkcje_mail_na_inna
edeco
2007-05-08 17:11
Próbowałem, próbowałem aż do skutku. W końcu się udało. Serdecznie dziękuję za pomoc.
pozdrawiam edeco
yukko
2007-05-29 21:56
tez mam z tym problem. mam funkcje mail(), mam chyba niezly serwer,ze strony wysylaja sie maile z formularza kontaktowego i wysyla sie do mnie potwierdzenie zamowienia,ale do klienta nic. czy da sie to naprawic bez zmieniania tej funkcji mail()? bo reszta dziala jak trzeba wiec nie chce nic zepsuc (bo sie nie znam ;) )
i tak kontolnie: w pliku plugins/actions_client.php mam miec tylko ta jedna linijke skopiowana, ta require DIR_PLUGINS.'sendOrderToClient/actions_client.php' , a pliki plugins/plugins.php i actions_admin.php maja byc puste?
yukko - przetestuj skrypt tak, ze zloz kilka zamowien na rozne swoje adresy email (zaloz sobie jesli trzeba jakies darmowe konta na wp, gmail, onet itd) i sprawdz czy otrzymujesz email'e.
yukko
2007-05-29 23:27
ale numer! na gmail przyszlo :) nie rozumiem tego,ani na wp,ani na o2 nie docieraja te potwierdzenia.... :/ dziekuje za rade! nie spodziewalam sie ze bedzie tak prosto :)