kosmetyczny problem - nowe menu

lux

2007-04-16 16:47

witam,

Stworzyłem nowe menu w stopce zgodnie z wytycznymi stad:
http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_wstawic_wlasna_informacje_w_stopce

Wszystko ładnie śmiga, jest tylko jeden drobny szkopuł:

gdy dodaję nową kategorię i dokonuję wyboru "typ" zamiast "menu stopka" jest puste pole.

Zmieniałem na różne sposoby nazwy pozostałych menu i za każdym razem nazwa zostawała poprawnie zmieniana, natomiast "menu_foot" jak było tak i jest PUSTE.

Jak to zmienić?

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2007-04-17 08:18

lux - musisz jeszcze wstawic zmienna, ktora generuje menu. Czy wstawiles ja do stopki?

lux

2007-04-17 10:53

tak, wszystko ladnie gra. Do pliku pate.tpl wpisalem:

<!-- BEGIN FOOT -->
</div>
<div class="clear">&nbsp;</div>
</div>

<div id="foot">
<p>&nbsp;$sMenu4</p>
<p>&nbsp;</p>
<!-- do not erase this line --><h1>test Powered by <a href="http://opensolution.org">Quick.Cart</a></h1><!-- do not erase this line -->
</div>
</body>
</html>
<!-- END FOOT -->

i w index.php (koncowka pliku):

if( !isset( $sMenu4 ) ){
$sMenu4 = listCategories( 'menu_4.tpl', 4, true, Array( $iCategory ) );
if( !isset( $sMenu4 ) )
$sMenu4 = $tpl->tbHtml( 'menu_4.tpl', 'NOT_FOUND' );
}

echo $tpl->tbHtml( 'page.tpl', 'HEAD' ).$tpl->tbHtml( 'page.tpl', 'BODY'.$sBlockPage ).$content.$tpl->tbHtml( 'page.tpl', 'FOOT'.$sBlockPage );
ob_end_flush( );
?>

nawet dodalem cos na probe w nowym menu i nadal nie pojawia mi sie nazwa menu w panelu admina. To w sumie szczegol, ale jakbym chcial dodac kolejne menu, to juz zacznie byc troche drazniace.

pozdrawiam

treewood (OpenSolution)

2007-04-17 12:47

lux - to dziwne. Zainteresowal mnie tak problem, ze zrobilem sobie takie modyfikacje i mnie wyswietla sie menu. Napisz wszystkie modyfikacje jakie zrobiles...

lux

2007-04-17 13:53

treewood - to jest b. dziwne. Aby spróbować zlokalizować błąd, zrobiłem wszystko od początku na angielskojęzycznej wersji QC 2.1. Efekt - znowu to samo. Brak nazwy menu w panelu admina przy wyborze kategorii.
Po raz kolejny zrobiłem wszystko dokładnie tak samo jak napisane jest w tutorialu. Czyli:

en.php

<?
$lang
['menu_left'] = 'menu left';
$lang['menu_top'] = 'menu top';
$lang['menu_head'] = 'menu header';
$lang['menu_foot'] = 'menu foot';
?>

(co istotne, jak tutaj zmieniam nazwy pozostałych menu, to wszysto ładnie się wyświetla ze zmianami w panelu admina).

categories.php

powinno być:

<?
global $lang;

$this->aTypes = Array( => $lang['menu_left'], => $lang['menu_top'], => $lang['menu_head'], => $lang['menu_foot'] );

$this->aTypeShowSub = Array( => null=> true=> true=> true );
?>

było:

<?
 $this
->aTypes = Array( => $lang['menu_left'], => $lang['menu_top'], => $lang['menu_head'], => $lang[&#8217;menu_foot&#8217;] );

$this->aTypeShowSub = Array( => null=> true=> true=> true );
?>

OK. PROBLEM SIĘ ROZWIĄZAŁ! Nie uwierzysz. :)
Pewnie nie widzisz tutaj różnicy w kodzie między "powinno być" a "było" bo jej notabene nie ma. Dużo korzystałm z kopiuj/wklej i tutaj tkwił problem. Ten przekopiowany z tutoriala do notatnika wyglądał jak przecinek na górze a nie pojedynczy apostrof. Zamieniając to problem znika.

Dzięki za pomoc treewood.

mission accomplished - " ' " problem

lux

2007-04-17 13:54

strasznie się post rozjechał i w dodatku wkeiłem nie to co potrzeba. sorry.

Do góry
o nas | kontakt