Strony:

sendOrderToClient problem

lux

2007-04-16 14:12

Witam,

zainstalowałem w najnowszej wersji QC 2.1 dodatek 'sendOrderToClient_v0.4'.
Jest jeden problem:
w temacie zamiast numeru zamówienia pojawia się: "Order id $iOrder"
natomiast w treści na samym końcu zamiast wartości całego zamówienia wyświetla się: 'Summary cost: $fSummary'.

Proszę o jakąs wskazówkę, jak to wyeliminować.

» Quick.Cart v2.x

lux

2007-04-16 14:46

zrobiłem to samo ponownie, w angielskojęzycznej wersji sklepu i pojawia się dokłądnie to samo. Cała treść dobrze, oprócz nr zamówienia w temacie maila i sumy zamówienia na samym końcu wiadomości.

temat maila: "Thank You for order. Order id $iOrder"
ostatnia linijka maila: "Summary cost: $fSummary"

treewood (OpenSolution)

2007-04-16 15:24

lux - sproboj zrobic spacje po $iOrder i $fSummary ... dziala?

lux

2007-04-16 16:10

tak prosta sprawa. Działa jak najbardziej. Dziękuję.

Promopuję nanieść tę zmianę od razu w dziale download.

pozdrawiam

treewood helped me

konradturek

No avatar

2007-04-16 18:08

a jak zrobic zeby w mailu byly polskie znaki bo zamiast nich mam skonwertowane iso 8859-2:

- W±ż ss±cy (Ilość: 1, Koszt: 13.16)

konradturek

No avatar

2007-04-16 21:26

mam tam znaczek +_ czyli ą zle mi tu wkleilo :P

treewood (OpenSolution)

2007-04-17 08:15

konradturek - a czy masz w plugins/sendOrderToClient/actions_client.php w lini 27 cos takiego:

@mail$sTo$sTitleereg_replace'\|n\|'"\n"$sEmailContent ), 'FROM: '.$config['email']."\r\nContent-Type: text/plain; charset=".$config['charset']."\r\n" );

?

konradturek

No avatar

2007-04-17 21:12

nie, bylo ale bez typu emaila i znakow poprawcie to w pluginach bo sendordertoclient wzialem stamtad najnowsza wersje

treewood (OpenSolution)

2007-04-18 08:17

konradturek - ta poprawka zostala wgrana 2 tygodnie temu. Daj znac czy wogole to poprawilo u Ciebie cokolwiek

konradturek

No avatar

2007-04-18 09:31

tak juz wszystko dziala szkoda ze nie ma dat albo czegos w tym stylu w download bo zassalem to wiecej niz 2 tyg temu i nie wiedzialem nic o poprawce

treewood (OpenSolution)

2007-04-18 13:32

konradturek - zapewne bysmy tak tez robili ale bardzo rzadko sie zdarza, ze trzeba poprawic dany dodatek i wydac w nowszej wersji. Fakt jednak jest taki, ze powinnismy byli poinformowac o poprawce.

My z reguly wydajemy nowe dodatki w tym czasie gdy wydajemy nowe wersje sklepu i w wiekszosci przypadkow nie sa to poprawki ale tylko dostosowanie do wersji najnowszej.

yukko

No avatar

2007-05-30 20:56

hmmm no wlasnie jeszcze te polskie litery mnie nurtuja (mam nowa wersje z ta linijka 27 ) a w mailu w zaleznosci od serwera pocztowego albo nie wyswietlaja sie polskie znaki w ogole i mam cos w stylu "dzikuj za zamwienie" albo wyswietlaja sie tylko niektore,a zamiast ś, ć jest jakis haczyk albo spacja.... co z tym zobic?

merci

No avatar

2007-05-31 13:34

yukko - sprobuj w pliku templates/pl_sendOrderToClient.tpl wszystkie polskie litery zamienic na "ogonki" - znaki przekodowane zgodnie ze standardem iso-8859-2. Zobaczymy czy to cos zmieni...

yukko

No avatar

2007-05-31 20:21

czyli zamiast np ą mam wpisac +_ tak? tak po prostu w tekscie?

yukko

No avatar

2007-05-31 21:35

costam wpisuje zamiast tych liter polskich ale niewiel to daje, generalnie jest problem z ś, ą i ó w tytule maila. wstawilam tez do actions_clent.php linijke
$config['charset'] = 'iso-8859-2';

nie wiem czy slusznie,ale i tak nic sie nie dzieje :(

merci

No avatar

2007-06-01 09:20

yukko - Sprobuj innego rozwiazania - w pliku templates/pl_sendOrderToClient.tpl zostaw normalne polskie litery, a w pliku plugins/sendOrderToClient/actions_client.php zamien to:

@mail$sTo$sTitleereg_replace'\|n\|'"\n"$sEmailContent ), 'FROM: '.$config['email']."\r\nContent-Type: text/plain; charset=".$config['charset']."\r\n" );

na to:

@mail$sTo$sTitleereg_replace'\|n\|'"\n"$sEmailContent ), 'FROM: '.$config['email']."\r\nContent-Type: text/plain; charset=UTF-8\r\n" );

moze to cos pomoze...

yukko

No avatar

2007-06-01 16:10

jak to wpisalam,to wyswietla mi sie biala strona z bledem, ze jest cos nieprawidlowego w tej linijce, czy tam z cudzyslowami jest wszystko ok?

merci

No avatar

2007-06-04 10:17

yukko - przetestowalismy to i zaden blad sie nie wyswietlal. Moze napisz jaki komunikat z bledem Ci sie wyswietla i wklej ten kawalek kodu, ktorego on dotyczy.

yukko

No avatar

2007-06-04 14:45

juz mi sie blad nie wyswietla,ale polskich liter nie ma :/

teraz nie wyswietlaja sie zadne. to sie dzieje na stronie www.yukko.pl/sklep, gdy sie wysyla zamowienie na jakis produkt.

www.yukko.pl

treewood (OpenSolution)

2007-06-05 09:39

yukko - dziwna rzecz sie stala gdyz zlozylem zamowienie i otrzymalem takiego maila:

------------------------
Twoje dane adresowe
------------------------
Imię i nazwiskoJąć MĄŻ
Ulica
Kasztanowa 2
Kod
22-222
Miasto
Warszawa
Telefon
12312312

------------------------
Zamówione produkty
------------------------
Betoniarka (4976) (Ilość1Wartość57.49)

Wiec wychodzi na to, ze polskie litery dzialaja pieknie. Sprawdzalem tego samego maila w 2 klientach pocztowych. Przez www i przez prorgam Opera, ktory pobiera maile.

Strony:
Do góry
o nas | kontakt