Witam Zrobiłem licznik odwiedzin zgodnie z zaleceniami , licznik działa lecz każde odświrzenie strony nabija nowy stan powiekszony o jeden. Jak zrobić aby otwarcie odwidzającego powiekszało tylko i jeden a nie każde odświerzenie strony. Przypuszczam że trzeba do tego zagonic cookie. Proszę o pomoc.
ascomp - działanie licznika możesz sprawdzić na http://malarstwo.rzeszow.pl Dołożona jest blokada wyświetlania licznika na stronach innych niż główna (O mnie)
witam serdecznie. licznik działa jak trzeba ale chciałbym przenieść obecny zwłaszcza że wskazuje 24451 odwiedzin !!! zastosowałem darmowy licznik ale wyświetla mi banery dostawcy których nie chcę.
wasz licznik jest o niebo lepszy.
próbowalem edytować plik counter.txt ale nic to nie dało.
bardzo proszę o pomoc w tej kwestii.
merci
2007-06-15 16:00
t_zone - wystarczy edytowac plik db/counter.txt Sprawdzilismy to i dziala.
Witam zrobiłam tak wkleiłam funkcję którą podał treewood do pliku core/common.php i wstawiłam odwołanie <div id="licznik">$iCounter</div> w pliku templates/container.tpl w katalogu db utworzyłam plik counter.txt i wpisałam do niego "1" i nic nie zadziałało. Licznik w ogóle nie pojawił się na stronie, a za to pojawiły się błędy. Jestem początkująca w php, co źle zrobiłam ?
Wkleiłam z div-em i bez za <a href="http://www.breezy.cz" class="ico ico-breezy">Breezy New Media</a> $iCounter
I niestety nie wyświetla :(
A w counter zliczają się wizyty.
Fidel
2009-11-15 20:28
Witam. Mam problem z licznikiem. Dodałem do swojej stronki i zdaje się wszystko zrobiłem wg instrukcji.
Pojawił się w wybranym przezemnie miejscu licznik , jednak na górze strony jest błąd
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homez.34/.../www/Quick.Cart_v3.4/core/common.php:274) in /homez.34/camelleo/www/Quick.Cart_v3.4/index.php on line 20
czym może to być spowodowane?
Niżej wypisuje to co zrobiłem: 1.Edytowałem plik core/common.php i dodałem kod gdzieś w środku pliku:
2. Utworzyłem plik “counter.txt” w katalogu “db/” i nadałem mu prawa do zapisu, chmod 777 3. Edytowałem plik “index.php” i za ob_start( 'changeCharset' );
wstawiłem:
$iCounter = counter( );
4.Wtawiłem zmienną $iCounter do pliku templates/container.tpl do bloku FOOT
a dokładnie: <div id="foot"> <div id="copy">$config[foot_info]</div> <!-- LICENSE REQUIREMENTS - DONT DELETE/HIDE LINK "powered by Quick.Cart" TO www.OpenSolution.org -->
<div class="foot" id="powered">Wizyt:<strong>$iCounter</strong>;<a href="http://opensolution.org/">Powered by <strong>Quick.Cart</strong></a></div> </div>
<div class="clear"> </div>
-------------------------------------------------------------- Czym więc może być spowodowany WARNING na górze? Jak zrobić by licznik nie naliczał jednak odświeżania strony lub rozpoznawał że to ja adminek!?
Wydaje mi się, że powodem może być fakt, że do edycji plików używałeś edytora niezgodnego z kodowaniem UTF-8. Mogę osobiście polecić darmowego Notepad++ i spróbowanie wykonanie tych czynności jeszcze raz.
Witam. Mam problem z licznikiem @treewood jakieś 2 dni temu jak liczba doszła do ponad 6 tys. odwiedzin, zresetował się, potem po upływie dnia jak doszło do około 40 nowych odwiedzin ponownie się zresetował do zera. Wie ktoś co może być przyczyną? licznika nie modyfikowałem wstawiłem według wskazówek.
1. Zmień nazwę pliku counter.txt na cokolwiek. I nie musi to być *.txt 2. Jak już licznik ma więcej niż 0 odwiedzin, wyrzuć ten kasujący go (w pewnych przypadkach) konstrukt: if( strlen( $sData ) == 0 ){ $sData = 0; } Ten konstrukt może spowodować przy błędzie odczytu ustawienie licznika (wartości w counter.txt) na zero.