wyciagnięcie treści strony

rafalw

No avatar

2007-04-05 13:28

Witam, mam taki pomysł zeby podstrone PROMOCJE (kategorie) wyświetlać na innych stonach w pasku pod menu. Chodzi mi o to czy mogę jakos wyciągnąc treść tej strony/kategorii na dowolnej stronie.
Drugi pytanie dowązane - czy mozna wyświetlić w ten sposób stronę ukrytą ??

» Quick.Cart v1.x

treewood (OpenSolution)

2007-04-05 16:21

rafalw - mozesz wyciagnac. Nie do konca wiem o co Ci chodzi ale by wyciagnac dane tej kategorii uzyj:

$aData throwCategory'IdKategorii'truetrue );

. Dane beda pobrane do tablicy $aData.
Musisz troche znac PHP by wiedziec jak to dziala itd.

rafalw

No avatar

2007-04-05 20:59

dokladnie chodzi mi o to zeby na stałe w pewnym miejscu strony móc wyswietlic tresc konkretnej kategorii/strony jak by dodatkowo .. co do PHP - to moze da sie wywołać jakoś -funkcję w index.php i to co ona zwóci bedzie juz trescią stony i tylko w page.tpl sobie wywołam zmienną tekstową ??

treewood (OpenSolution)

2007-04-06 10:09

rafalw - tak to powinno dzialac wlasnie

rafalw

No avatar

2007-04-09 20:21

a ...chodzi o strone nie produktów tyko z sekcji strony czyli bez Category only p_x ??
czyli mam podstrone PROMOCJE i chciałbym wyswietlac jej tresc również na pozostałych stonach w pionowym pasku (pod menu produktów).

rafalw

No avatar

2007-04-09 20:51

Ok dzieki - wszystko sie zgada ... juz zrobiłem - dzieki wielkie bardzo fajnie działa QC
mozna go sobie łatwo niezle poprzerabiac.

rafalw

No avatar

2007-04-09 21:02

dodam tylko ze zrobiłem sobie taki myk (po podpięciu FCKEditora to sDescriptionShort i sDescriptionFull) ze teraz w pasku pod menu mam Short strony PROMOCJE na stałe zawsze a Full wyswietla sie po wybraniu tej strony (a i fajnie ze działa to tez ze stronami ukrytymi - mozna miec ukryte strony robocze i tylko sterujac PHP wycigac ich tresc a uzytkownikom umożliwic ich prosta edycje)

rafalw

No avatar

2007-04-19 09:51

Pociagne ten temat bez zakładania nowego bo to jednak rozwiniecie "problemu"

Chodzi mi teraz o to ze mam kategorie typu strona (ZDJECIA) które chce wywoływac na link z panelu administracyjnego (czyli tylko dla administratora) ale nie chce zeby w ogóle pojawiało sie w menu na stronie głównej. Jak zrobie ukryj(Widoczny na NIE) to nie da rady wywołac adresem "?p=p_27&sName=ZDJECIA" bo pokazywanie ukytych (dla zalogowanego jako Administrator)działa tylko przy produktach nie przy całych stronach/kategoriach :(
- da rade taki myk ??

treewood (OpenSolution)

2007-04-19 15:45

rafalw - hmm.. moze po prostu zrob ukryty typ menu i wstaw tam strone i odwoluj sie po linkach tylko. Wiecej informacji tutaj:
http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=3378

Do góry
o nas | kontakt