cena produktu -> na telefon

tomaso

No avatar

2007-02-20 12:38

Witam

Czy w cenie produktu mozna w jakikolwiek sposob wpisac np: Na telefon, ?? zł

» Quick.Cart v1.x

treewood (OpenSolution)

2007-02-20 16:54

tomaso - w podstawowej wersji czegos takiego nie ma. mozna by sprobowac to przerobic. czy znasz jezyk HTML i PHP?

tomaso

No avatar

2007-02-20 17:07

mysle ze dam rade

treewood (OpenSolution)

2007-02-20 20:27

tomaso - do tego musisz znac jezyk PHP i HTML. Mysle, ze mozna rozwiazac to tak, ze jesli nie wpiszesz ceny to po prostu pojawi sie "na telefon".
1. edytuj templates/admin/products_form.tpl i wywal to: ,Array( 'fPrice', 'float' )
2. edytuj core/products-admin.php, funkcje saveProduct(). Znajdz to:

$aForm['fPrice'] = ereg_replace',''.'$aForm['fPrice'] );
$aForm['fPrice'] = tPrice$aForm['fPrice'] );

i zamien na to:

if( !empty( $aForm['fPrice'] ) ){

}

3. edytuj core/products.php i funkcje throwProductsData() i w petli for dodaj cos takiego:

if( empty( $aList['fPrice'] ) )

$aList['fPrice'] = 'Na telefon';

4. edytuj actions_client/products.php i znajdz: $content .= $tpl->tbHtml( $sFile, 'SHOW' );. przed tym wstaw to:

if( empty( $aData['fPrice'] ) )

$aData['fPrice'] = 'Na telefon';

To powinno wystarczyc. Teraz pozostaja szczegoly takie by taki produkt "na telefon" nie dalo sie dodawac do koszyka. No ale z tym sobie musisz poradzic samemu. Moja sugestia taka bys w tych klamrach if dodal jakas zmienne $aList lub $aData, ktora bedzie zawierala kod, ktory bedzie ukrywal w plikach templates/products_details.tpl i w templates/products_list.tpl koszyk. Pogrzeb i moze sie uda. Mam nadzieje, ze sie Ci to przyda bo sie niezle przy tym zmachalem

tomaso

No avatar

2007-02-21 08:38

a nie da sie w jakis prostrzy sposob aby pole cena poprostu pozwalalo wpisac literki i cyferki

tomaso

No avatar

2007-02-21 08:42

ale i tak dzieki wielkie dzisiaj zasiadam i bede cos kabinowal i chyba wlasnie z blokowaniem koszyka bedzie najwiekszy problem

treewood (OpenSolution)

2007-02-21 12:44

tomaso - prostszej metody nie znam niestety. jesli nie dasz rady tego zrobic to skontaktuj sie z nami a postaramy sie to wykonac dla Ciebie. kontakt do nas masz.

tomaso

No avatar

2007-02-21 17:13

jeszcze raz wielkie dzieki za wskazowki a nawet za rozwiazanie problemu jezeli nie wpiszemy ceny pojawia sie komunikat na telefon walcze jescze z blokowanie koszyka zobaczymy co wyjdzie

szybajker

No avatar

2008-03-02 15:26

A treewood jakbys mogl przytoczyc rozwiazanie dla ver. 2.x
Zrobilem wg Twoich wskazowek, sprawa jest prosta: Jako admin w widoku produktow w polu ceny zamiast pustego miejsca widze opcje: "Do uzgodnienia".
Jako klient ceny nie ma w ogole, ani na stronie glownej, ani w widoku szczegolowym. Zostaje tylko irytujace "PLN"
Sprobowalem Twoje porady zastosowac do wszystkich plikow, ale bloku z punktu 2., czyli:

nie bylo. Byl za to inny, jak sadze, funkcjami mu odpowiadajacy:

$aForm['sName']  = changeTxt$aForm['sName'] );

i to tyle z roznic.
Z gory dziekuje za pomoc w tej kwestii.

szybajker

No avatar

2008-03-02 15:35

Dodam jeszcze, ze wpisalem to co zasugerowales w punkcie drugim w odniesieniu do jego aktualnej tresci, wlasciwej wersji 2.x. W swoim sklepie skorzystalem ponadto z porad dotyczacych usuniecia koszyka (nie wiem na ile to moze byc istotne). W sumie do tej pory pisalem 0.00PLN i obok bawolami: "CENA DO UZGODNIENIA" i po dokonaniu wszystkich zmian cena zniknela zupelnie... Nawet dla produktow z nadana cena... Widac ja jednakze dopiero w widoku szczegolowym, a ja bym chcial zeby na stronie glownej figurowalo od razu 3000PLN lub "Do uzgodnienia". Poddasz jakies rozwiazanie tego problemu?

szybajker

No avatar

2008-03-09 14:35

Czy naprawde nikt nie moze mi w tej kwestii pomoc? Przeciez na pewno istnieje jakies rozwiazanie tego problemu a sam na php znam sie rownie dobrze, co na jezyku hebrajskim...

Avillon

No avatar

2008-03-09 20:43

Gdzieś miałem gotowca jak to zrobić, ale przedał gdzieś w akcji...
W zamian za to sprawdź to:

http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=2500

Do góry
o nas | kontakt