joomla+quick.cart

georgey2k

No avatar

2007-02-14 15:08

Witam

Jestem w trakcie integracji Quick.cart z joomlą. (jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę udostępnić)
Całość działa jako komponent com_sklep.
Jedyny problem na jaki napotkałem to linki/pzekierowania generowane automatycznie. Na przykład klikając w "dodaj do koszyka" (?option=com_sklep&p=productsMore&iProduct=4&sName=nowy) produkt zostaje dodany do koszyka i zaraz po tym zostaję przekierowany na ?sOption=add&iProduct=4&iQuantity=1 a powinienem na ?option=com_sklep&sOption=add&iProduct=4&iQuantity=1. Wiem, że akurat w tym przypadku mogę dodać <input type="hidden" name="option" value="com_sklep" /> do formularza ale wolałbym przerobić funkcję która generuje te przekierowania. Czy ktoś wie jak to działa i gdzie to mogę znaleźć?

z góry dzięki za pomoc
Tomek

» Quick.Cart v2.x

treewood (OpenSolution)

2007-02-14 16:42

georgey2k - nie do konca rozumiem ale wstaw tego hiddena w templates/products_details.tpl

georgey2k

No avatar

2007-02-14 17:20

Takich kłopotliwych przekierowań jest więcej i nie chcę wstawiać hiddena tylko przerobić funkcję która przekierowuje. O ile taka istnieje bo nie znalazłem i wlasnie dlatego pytam. potrzebuję mieć linki w formacie ?com_sklep&....
Ostatecznie moge przerobić wszystkie formularze (linki już przerobiłem) i pododawać te hiddeny.

pozdrawiam
Tomek

treewood (OpenSolution)

2007-02-15 08:13

georgey2k - niestety takiej funkcji nie ma. bedziesz to musial tymi hidden'ami przerobic.

georgey2k

No avatar

2007-02-16 11:38

problem rozwiązany:
w actions_client/orders.php są przekierowania

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p=ordersDelivery' ); 

treewood (OpenSolution)

2007-02-16 12:00

georgey2k - to sie nie zrozumielismy. ja myslalem o koszyku a ty o formularzu zamowienia

georgey2k

No avatar

2007-02-18 13:15

Tam są dwa takie przekierowania. Po kliknięciu w koszyk nie przekierowywało koszyka a w koszyku "dalej>" nie przekierowywał do formularza zamówienia.

Do góry
o nas | kontakt