style.css

atroxik

No avatar

2007-01-28 00:38

Witam mam problem zwiazany z style.css, do rzeczy...
Kiedy zmieniam w style.css ktore znajduje sie w templates/default/ background na inny kolor niz bialy jest niby wszystko okey kolor sie zmienil wyglada swietnie ale jest pewien problem otoz gdy chcem wydrukowac fakture to kolor jej nie jest bialo czarny lecz tlo ma taki sam kolor jaki ustawilem w style.css( background ). Napewno da sie to jakos rozwiazac zeby jedno tlo nie gryzlo sie z drugim. Z gory jestem wdzieczny za kazda pomoc. Pozdrawiam Wojtek

treewood (OpenSolution)

2007-01-29 09:50

atroxik - pomoz mi i powiedz jaka wersja sklepu i najlepiej adres do niego

atroxik

No avatar

2007-01-29 12:42

Wersja 0.3.1, strona narazie stoi na krasnal serv, nie ma jej online

t_zone

2008-03-30 01:06

mam dokładnie ten sam problem. nadal używam qc 0.3.1
w akcie desperacji wstawiłem zawartość jednej ze stron (na której chcę mieć indywidualne tło) w tabelę i w niej dodałem tło. działa w obrębie tabeli i tekstu ale póki co nie umiem się pozbyć tego białego "marginesu" nad tabelą z tłem. próbowałem wszystkiego nawet deklarowania wyrównania tabeli do góry ale póki co siedzę kilka godzin i nic :-( pewnie to dziecinnie proste ale mnie już pomysłów brakuje. próbowałem metodą prób i błędów zmieniać style.css z katalogu ze skórką (templ.) Treewood może Ty masz jakieś pomysły jak wyrównać tabelę żeby się pozbyć białego marginesu? cała stronka jest w tonacji czerwonej i biały pasek na środku psuje wygląd :-) pozdrawiam.

t_zone

treewood (OpenSolution)

2008-03-31 09:19

t_zone, atroxik - nie jestem wrozka. musze to zobaczyc... jesli macie problem a stronka stoi na lokalnym serwerze to nie mozecie zrobic screen'a i przeslac linka lub tymczasowo umiescic na jakims serwerze chocby darmowym bym mogl spojzec?

chce pomoc ale musicie dac do tego warunki.

Do góry
o nas | kontakt