2007-01-14 15:23
jak w temacie jak dodac nowa strone do admina bo chce sobie tam wstawic <iframe> ze statystykami z google
trzykas 2007-01-16 08:00
trzykas - edytuj plik admin.php i zrob nad linia: echo $tpl->tbHtml( 'page.tpl', 'HEAD'.$sBlockPage ).$content.$tpl->tbHtml( 'page.tpl', 'FOOTER'.$sBlockPage ); cos takiego:
<?php if( !empty( $content ) ) $content .= $tpl -> tbHtml ( 'page.tpl' , 'PAGE' ); ?>
teraz edytuj plik templates/admin/page.tpl i dodaj cos takiego: <!-- BEGIN PAGE --> TUTAJ WSTAW JAKIS KOD <!-- END PAGE --> Na stronie glownej administracji beda Ci sie wtedy ladowaly statystyki
2007-01-16 19:25
jestes bogiem dziekuje :>
trzykas pphem 2008-05-30 09:20
a jak to zrobić dla Quick.Cart v3.0
2008-06-02 08:28
pphem poszuka w admin.phpj:
echo $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'HEAD' ). $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'BODY' ). $content . $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'FOOT' );
i nad tym wstaw
<?php if( !empty( $content ) ) $content .= $tpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'PAGE' ); ?>
teraz edytuj plik templates/admin/container.tpl i dodaj cos takiego: <!-- BEGIN PAGE --> TUTAJ WSTAW JAKIS KOD <!-- END PAGE -->
pphem 2008-06-02 09:26
Dzięki za odpowiedź ale zrobiłem to inaczej, ponieważ zależało mi na dodaniu pozycji do menu górnego admina. Gdyby ktoś miał ochotę sie pobawić po podaję: W pliku templates/admin/container.tpl dodałem do menu górnego
<?php < a href = "?p=referer" > przekierowania </ a > ?>
A w pliku admin.php na końcu dodałem: zamiast
<?php echo $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'HEAD' ). $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'BODY' ). $content . $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'FOOT' ); ?>
zmieniłem na:
<?php if ( $p == 'referer' ){ echo $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'HEAD' ). $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'BODY' ); include ( 'referer.php' ); } else { echo $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'HEAD' ). $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'BODY' ). $content . $oTpl -> tbHtml ( 'container.tpl' , 'FOOT' ); } ?>
Oczywiście wcześniej miałem przygotowaną stronę (referer.php) z przekierowaniami. Można na tej zasadzie dodać nawet kilka stron. Przetestowałem i działa. Pozdrawiam i dzięki za fajny sklep.
Michał 2011-02-03 15:09
Chcę wyświetlić statystyki w panelu admina w wersji Q.C. 4.0 . w plik; templates/admin/container.tpl wstawiłem: <li onmouseover="return buttonClick( event, 'stats' ); buttonMouseover( event, 'stats' );"><a href="?p=stats"><span class="stats">$lang['Stats']</span></a></li> dodałem stosowne tłumaczenie w: lang/pl.php i lang/en.php i tu nieco zwolniłem, bo nie wiem co dalej. Utworzyć nową stronkę w ukrytym panelu i podczepić ją pod mojego buttona, czy jakoś inaczej?
Korek 2011-02-03 16:01
Standardowa odpowiedź jakiej jedynie mogę udzielić w tej sprawie: Statystyki znajdują się w płatnej wersji Quick.Cart.
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms 2011-02-03 22:14
nie potrzebuję waszych statystyk, bo moje w zupełności mnie zadowalają. No ale nic trochę czasu trzeba będzie poświęcić by sobie to zmontować. Sorr nie wiedziałem, że to też tajna wskazówka.
Korek 2011-02-03 23:24
faktycznie jest troszkę kombinacji i trza by nieco posiedzieć. narazie w: admin\container.tpl wstawiłem link do statystyk <a href="http://localstats">$lang['Stats']</a> Może nawet i wygodniej, bo wyświetla mi się na całej stronie w pełni wykorzystując ekran.
Korek