znikajace zamowienia

lYsY

No avatar

2007-01-12 21:34

po jakims czasie w panelu admina gina mi zamowienie tzn pokazuje sie tekst "NIE ZNALEZIONO W BAZIE" szanowni autorzy dali mi szybka i dobra odpowiedz ze knoci sie plik "orders_products.php" czesty backup w pewnym sensie rozwiazuje sprawe (nie zawsze jest czas zeby zrobic kopie) ale nie do konca czy ktos mial podobny problem i jakos sobie poradzil najlepszym rozwiazaniem to chyba bylo dostarczanie kopi zamowien na maila.

zaznaczam ze przez jakis czas zamowienia sa obecne. posiadam wersje 1.3

treewood (OpenSolution)

2007-01-13 09:50

lYsY - rozwiazaniem moze byc blokowanie pliku przed zapisem by nie doszlo do nadpisania. Takie cos jest mozliwe gdy jest duze obciazenie serwera lub duza ogladalnosc strony.

lYsY

No avatar

2007-01-13 11:20

ale treewood ja sie nie znam ale czy zamowienia beda sie zapisywac wtedy ?? i czy to jest jedyne rozwiazanie i czy jest mozliwosc zeby zamowienia byly tez wysylane na maila gdzies cos o tym kiedy czytalem ale nie umie teraz znalesc

skaven krysa

No avatar

2007-01-13 14:02

Mam stejny problem :(

treewood (OpenSolution)

2007-01-13 19:34

lYsY - tak jest od tego wtyczka sendOrderToClient tyle, ze wysyla on zamowienie do klienta a nie do admina. wystarczy podmienic adres email by zamowienie szlo do admina. zainstaluj sobie wtyczke i pozniej edytuj plik plugins/sendOrderToClient/actions_client.php i znajdz:
mail( $sTo, $sTitle, $sEmailContent, 'FROM: '.EMAIL );
zamien na:
mail( 'TWOJ_ADRES_EMAIL', $sTitle, $sEmailContent, 'FROM: '.EMAIL );

moim zdaniem to nie rozwiazuje sytuacji. rozwiazaniem jest blokowanie pliku przed zapisem. takie zabezpieczenie zrobilismy w wersji 2.0 ale ty masz wersje 1.3

Do góry
o nas | kontakt