widoczna, nie widoczna kategoria QC 2.x

krismo

2007-01-10 08:38

Witam
mam taki problem dodałem kategorie, zrobiłem aby była nie widoczna, w panelu administracyjnym jest jakas taka szara ale w samym sklepie normalnie wyswietlane jest w menu oraz strona jest aktywna :(, chyba nie powinno tak być !!!!

wewior (OpenSolution)

2007-01-10 12:58

dlatego ze pewnie jestes zalogowany w aministracji sklepu, jesli sie wylogujesz nie bedzie ona widoczna, taki mechanizm jest przydatny aby np sprawdzic wyglad przygotowywanej kategorii po stronie sklepu

3misiek

No avatar

2007-01-10 20:02

aaaaaaa :) ale jak jest nie widoczna to nie mozna nawet do niej wejsc czy ja cos namieszalem :(

maly-7

2007-01-11 09:56

Chodzi o to ze jak jestes zalogowany jako admin i chodzisz po sklepie to niewidoczna kategoria jest widoczna - bys mogl sprawdzic jak to wyglada.

Wyloguj sie. wejdz do sklepu jako zwykly user i powinno jej nie byc.

wewior (OpenSolution)

2007-01-11 20:51

dokladnie, zalogowany administrator widzi wszystko, nawet nie widoczne rzeczy, natomiast zwykly uzytkownik/klient nie zobaczy ukrytych rzeczy

3misiek

No avatar

2007-01-11 21:40

tak tak juz zdazylem zauwazyc ;)
- takze jak jestem zalogowany jako admin to lista produktow w sklepie nie ma ograniczen wyswietla sie wszystko na jednej stronie (to tez takie załozenie dla admina??)

3misiek

No avatar

2007-01-11 22:37

a czy idzie ukryc strone tylko w menu ale zeby mozna sie było do niej odwołać ???

treewood (OpenSolution)

2007-01-12 08:40

3misiek - tak akurat tutaj laduje sie lista taka jak w administracji ... bedzie trzeba pomyslec by w QC 2.1 to zmienic bo akurat tutaj powinna sie pojawiac ilosc produktow dla klientow. dzieki za uwage

wewior (OpenSolution)

2007-01-12 19:14

>> a czy idzie ukryc strone tylko w menu ale zeby mozna sie było do niej odwołać ???

mozna to zrobic dodajac nowy typ menu, jest to mozliwe dosyc w prosty sposob w QC2.0:
http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_dodac_nowe_dodatkowe_menu

Do góry
o nas | kontakt