productAttributes 2.4 i zerowanie się cen

repley

No avatar

2007-01-05 14:19

Witam,
Mam taki Mały problemi widziałem, że już pojawiło się na forum pytanie o ten problem, ale nigdzie nie widziałem jego rozwiązania.
Problem polega na tym że przy włączonym productAttributes 2.4 gdy dodaje produkt do koszyka muszę wybrać np. kolor produktu. Po wybraniu np. koloru cena sie zeruje. Po dodaniu do koszyka cena jest dobra. Chodzi tylko o estetyke strony bo cały mechanizm powiedzmy że działa dobrze. Jeszcze jedna informacja ten problem pojawia się przy korzystaniu z Fire Foxa w Internet Explorer jest prawie dobrze tam się cena nie zeruje tylko znika znak waluty.
Jeśli miałby ktoś ochotę się tym zająć z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Adres strony pod którą można zobaczyć efekt działania tego błędu:
http://www.herbatyszlachetne.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=342&sName=Zaparzacz-Metalowy -Szczypce

yukko

No avatar

2007-05-30 22:47

mam podobny problem, po dodaniu przedmiotu do koszyka wybiera sie kuriera i po wybraniu kuriera cena calkowita sie zeruje, potem po potwierdzeniu zamowienia jest juz dobrze. dziwne bo wczesniej tego nie bylo, a jakby po dodaniu opcji SendOrderToClient zaczelo sie to psuc (niezaleznie od przegladarki)

yukko

No avatar

2007-05-30 22:49

repley - na stronie ktora podajesz jest wszystko ok

treewood (OpenSolution)

2007-05-31 14:17

yukko - nie wiem jakiej uzywasz wersji ale pamietaj, ze productsAttributes dzialaja tylko dla wersji v1.x. Niestety nie znam dobrze tego dodatku wiec najlepiej napisac maila do wizzud'a (autora tego dodatku).

yukko

No avatar

2007-05-31 16:11

mi sie to robi przy SentOrderToClient,a uzywam wersji 2.1. z tym tez do wizzud'a sie zglosic?

merci

No avatar

2007-06-01 09:22

yukko - SendOrderToClient nie powinno miec na to wplywu, gdyz ten plugin nie wykonuje sie przy dodawaniu do koszyka, czy wybieraniu kuriera. Sprobuj odinstalowac ten plugin i sprawdz czy blad nadal wystepuje.

yukko

No avatar

2007-06-01 09:43

wystepuje :/ ale wczesniej tego nie bylo....

merci

No avatar

2007-06-01 14:26

yukko - moze inne pluginy, ktore masz zainstalowane maja na to wplyw. Podeslij link do strony gdzie problem wystepuje.

yukko

No avatar

2007-06-01 16:00

ok,wgralam sklep jeszcze raz i po sprawie, mialam cos pozmieniane w plikach index.php i general.php - takie sa skutki jak miajstruje w nich ktos kto sie na tym nie zna,czyli np ja :)

Do góry
o nas | kontakt