Dodanie WLASNYCH danych do produktu w bazie

maly-7

2006-12-14 13:58

Witam.
Potrzebuje drobnej pomocy:)
Otoz napisalem kilka skryptow w javie, ktore pobieraja wartosc z adresu strony "sName" do zmiennej "x". W pliku "products_more" sprawdzany jest warunek czy "sName" odpowiada danej wartosci i jezeli tak to wyswietla sie nad "Dodaj do koszyka" pole typu "Multiple" w ktorym mozna wybrac dodatkowe wartosci - z tym ze ograniczenie jest takie by wybrac wsrod wszystkich tylko 10. Nie wiecej, nie mniej (To mam zrobione wszystko).

Teraz rodzi sie moje pytanie:) Jak zrobic aby wybrane wartosci byly dodawane do produktu po nacisnieciu "Dodaj do koszyka"? Nie ma byc to w nowej bazie danych ani w nowych polach. Wystarczy ze doda sie do nazwy kupowanego przedmiotu np w nawiasie przykladowo: "System Vigor v.10.0 (KNR: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)" gdzie "(KNR...)" to wartosci z pola MULTIPLE.

Z gory dzieki za odpowiedzi i pomysly chociaz wiem, ze pewnie nikt mi nie pomoze:)
Ale sprobowac nie zaszkodzi:) Pozdrawiam

wewior (OpenSolution)

2006-12-14 17:52

produkty sa dodawane w funkcji dbAddOrderProduct w pliku core/orders-ff.php tam jest wrzucana nazwa produktu (miedzy innymi), wystarczy wg mnie (oczywiscie jesli dobrze rozumiem twoj opis) ze tam bedziesz sprawdzal czy np jest nadana jakas zmienna post i dodasz jej wartosc (lub wygenerowany na jej podstawie ciag) do nazwy
powinienes sobie poradzic

maly-7

2006-12-14 20:58

Ok. Dziekuje za odpowiedz.
Jutro w pracy sie za to zabiore i w razie jakichs dodatkowych pytan jeszcze sie tutaj odezwe:)

maly-7

2006-12-15 10:54

Kurcze nie wiem czy cos z tego wyjdzie...
Jak wysyla sie formularz multiple w ktorych wybralismy trzy elementy to jest to np. w postaci: ...&knry=knry1&knr=knr2&knry=knr3
i jak pobieram w orders-ff wartosc "knry" za pomoca $GET['knry'] to chwyta mi tylko ostatnia czyli np knr3 a nie wszystkie:/

wiedzialem ze to bedzie zbyt piekne:P

maly-7

2006-12-15 11:45

Ok ominelem ten problem nastepujaco:
- Dodalem do produktu atrybut o nazwie "Darmowe KNR:" jako pole input text.
Poniewaz w tym polu maja znajdywac sie informacje TYLKO I WYLACZNIE wybrane z innej listy a nie takie, jakie sobie ktos dowolnie wpisze po wczytaniu strony wylaczyam te pole skryptem (status "DISABLE"). W efekcie jak sie wchodzi na strone okreslonego produktu istnieje pole INPUT TEXT w ktore nic nie mozna wpisac.

- Poniewaz chce aby w tym polu byly informacjie z innej tabeli dodalem nad tym polem nowa tabele w ktorej wybiera sie wartosci z listy (w moim przypadku KNRy) i wpisuja sie one automatycznie w wylaczone do edycji przez uzytkownika pole "disable". Poniewaz pole to jest wylaczone to podczas wysylania formularzu poprzez przycisk "Dodaj do koszyka" produkt sie nie dodaje (bo mysli ze w nim nic nie ma, a jest). W tym celu zmienilem troche funkcje w orders-ff (tak by pole sie wlaczalo "ENABLE") po wcisnieciu "Dodaj do koszyka" i jak na razie wszystko dziala.

:)
Teraz musze napisac skrypt ograniczajacy wybieranie tylko 10 elementow i dodanie licznika ile juz wybralo sie wartosci (w moim przypadku KNRów).

Zobacze czy to sie uda. W razie czego to jeszcze sie tutaj odezwe.

Do góry
o nas | kontakt