witam, zastanawiam sie czy nie gina mi zamowienia. przegladam sobie rozne wpisy jakie znjaduja sie w db. plik orders.php
300$1165595081219$1$ gdzie 300 to ID zamowienia a ostatnie $1$ to status czeka i to zamowienie jest zapisane i jest ok, ale mam sporo wpisow takich jak np 301$1165601818244$0$, gdzie zamowienia nie ma. czy to zanczy ze sie nie zapisalo czy tylko klient poprostu dodal produkt do koszyka a le nie wyslal zamowienia? zauwazylem tez ze w pliku orders_products.php powjawiaja sie wlasnie produkty dodane do koszyka ale nie koniecznie zamowione(pod warunkiem ze nie zostaly usuniete). ogolnie jest tak i mam nadzieje, ze mam racje ze jezeli ktos doda produkt do koszyka i go nie usunie pojawia sie on w pliku orders_products.php oraz orders.php i zajmuje ID mimo ze nie wyslal zamowienia. Moje pytanie to: czy mam racje czy poprostu mi uciekaja zamowienia QC ver 1.4
Nowe ID zamówienia tworzone jest w momencie dodawania towaru do koszyka. Jeżeli się wycofa z zamówienia to ID pozostanie i następnemu klientowi zostanie przypisany kolejny numer.