witam jak zrobić w wersji 1.3 żeby po kliknięciu "dodaj do koszyka" weszło menu "koszyk" (dostępne normalnie po kliknięciu linka koszyk) a nie tylko dodało do koszyka i odświeżyło strone?
taki efekt robi wtyczka basketSummary, standardowa wersja sklepu tego nie posiada, porownaj twoja wersje sklepu z wersja oryginalna dostepna w dziale download
ziomek
2006-12-01 15:34
zgadza się mam wersje loaded, to znaczy że nie da się pozbyć tego ? basketsummary 2.0 mam wyłączone...
gdzieś w kodzie sie nie da pogrzebać żeby po kliknieciu wchodził koszyk?
ziomek
ziomek
2006-12-02 14:14
widze że nikt nic nie wie, ogólnie panuje tu niezły chaos, w wersji 1.3 loaded koszyk jest schrzaniony, wersji 2.0 nie mam nawet co ściągać bo nie ma do niej np. takich pluginów jak atrybuty, bez tego ani rusz.
IE7 nie widzi paska poziomego z kategoriami w 1.3 ani w 1.4 ani w 2.0. Po modyfikacji kodu można to naprawić ale w wersji 1.3 bo w wersji 1.4 nie wiadomo dlaczego się nie da....
teraz nagle znikła z działu download wersja 1.3. Jest na forum jakaś dobra dusza która by potrafiłaby mi zainstalować pluginy do czystej wersji 1.3 tylko atrybuty i disconunt i podesłać? ja sobie nie moge poradzic
ziomek Na początek w ramach likwidacji chaosu podaj jakiej wersji używasz 1.3 czy 1.3 loaded ? To są 2 różne wersje. Poprawkę "pasek IE7" : http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=3260 testowałem na QC1.3 i QC1.4. Nie testowałem na wersjach loaded by Claps
ale offtopic sie zrobil. wracajac do tematu aby przechodzilo Ci do koszyka to trzeba cs takiego zrobic:
w pliku actions_client / orders.php w okolo 28-29 lini
// added for not showing basket after clicking add to basket // echo "<script type='text/javascript' language='javascript'> // history.go(-1); // <//script>"; // exit; // end // original code
header( 'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p=ordersBasket' ); exit; // original code
(nie sprawdzalem czy dziala, ale powinno bo ktos juz mial taki problem)