select & onchange

maly-7

2006-11-22 15:32

Hejka.
Chcialem dodac do formularza zamowien np pole X ale tylko wtedy by moznabyoby je wypelnic (pokazywaloby sie) tylko wtedy gdy np. w polu Y zaznaczymy opcje Z.

poniewaz sa to pliki .tpl to warunkow z php w nie nie mozna wstawic i patrzac na kod zrodlowy chociazby admin/categories_form sadze ze musialbym uzyc "onchange" ale jakos srednio mi to wychodzi:)

jakas malutka podpowiedz na co musialbym zwrocic tutaj uwage by to wyszlo?

maly-7

2006-11-23 00:03

pomozcie mi noo:)
na javascript to ja za bardzo sie nie znam a wydaj emi sie ze tylko w tym mozna to zrobic.

juz nie musi byc, by sie pokazywalo nowe pole - wystarczy ze juz istniejace z disabled zrobi sie enabled:)

treewood (OpenSolution)

2006-11-23 16:08

maly-7 - ja na javascript sie nie znam. nie pomoge ci za bardzo w tym. na forum znawcow w tym temacie jest malo. jedynie trzeba poczekac na wewior'a. aktualnie jestesmy bardzo zawaleni praca tak, ze nawet sie nie chwytamy zadnych dodatkowych prac na zlecenie ... a to dlatego, ze chcemy do konca miesiaca wyruszyc z Quick.Cart v2.0

maly-7

2006-11-24 08:07

dzieki. juz sobie poradzilem. rozumie wasza obecna sytuacje wiec spoko:)

na javie tez sie za bardzo nie znam ale po trzech dniach przyspieszonego kursu javascript (w czasie pracy - dobrze ze prezesa nie bylo:P) udalo mi sie to zrobic w efekcie czego mam dodatkowe pole wyboru z pytaniem czy klient chce otrzymac fakturke VAT, jak tak to pokazuje sie nowe pole by wpisac numer NIP:)

od taki maly bajer a jaki potrzebny w firmie:)

pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt