niewidoczne menu

lux

2006-11-17 17:38

witam,

Nie wiem czy ktokolwiek juz to zauwazyl: w przegladarcie Internet Explorer v.7.0 nie jest widoczne menu gorne (kolor belki jest niewidoczny, widac tylko biale, tekst najczesciej jest bialy, summa summarum jest biala plama).
Obszedlem to dajac czcionke na czarno.

Jest jakis sposob, by mozna bylo cale menu gorne normalnie wyswietlac w IE7?

infowald

No avatar

2006-11-17 20:37

Też to zauważyłem. Kolor czcionki mam czarny więc jest widoczna, ale nie widać tła które we wszystkich innych przeglądarkach jest widoczne. Mam nadzieję że ten błąd zostanie rozwiązany w kolejnej poprawce wersji IE 7.

openzibi

2006-11-19 18:10

lux, infowald
Nie wiem jakie macie wersje , ale zajrzyjcie do default.css i spróbujcie w 3 miejscach
skorygować połozenie background-color :
a) usuniete z #navi
b) dodane do #navi ul
c) dodane do #navi li a.

/* HEADER STYLES */
#header{margin:10px 20px 0 20px;padding-top:10px;}
#navi{margin:0 20px 15px 20px;}
#navi ul{background-color:#1BA6B2;margin:0;padding:0;width:508px;float:left;}
#navi li{height:25px;line-height:25px;float:left;margin:0;padding:0;list-style-type:none;border-right:1px solid;border-color:white;white-space:nowrap;}
#navi li a{display:block;padding:0 18px;font-size:12px;font-weight:bold;letter-spacing:1px;color:white;background-color:#1BA6B2}

imagina

No avatar

2007-05-12 13:29

ja problem mam podobny: w IE7 nie widac ale nawet samej belki nie ma. czcionka u mnie biala nie jest. widac ladnie w firefoxie a w tym nie ma (starsze IE wyswietlaja)
probowalem skorzystac z rad openzibi ale ja nawet takich selektorow w stylu nie mam..
korzystam ze sklepu v2.1

imagina

No avatar

2007-05-12 14:46

podam jeszcze adres astrony: www.cms.fm/work
strona dobrze chodzi pod firefox, tak ja wczesniej pisalem - jest menu_2 ale juz w IE7 tego nie ma..
jeszcze jedna sprawa - w firefoxie jest menu_2 ale po bokach nie ma juz cienia pionowego co sugerowalo by ze jest ono wogole w zlym miejscu, w IE7 jest cien pod sam naglowek. poza tym patrzylem m.in. na strone demo quick.carta i tam menu_2 jest wogole na tle naglowka...
pomozcie prosze:|
w firebird wogole kaszana, wiem ze to juz dinozaur ale demo pod tym chodzi dobrze... :(

treewood (OpenSolution)

2007-05-14 10:56

imagina - mnie sie menu 2 (to poziome pod logo) wyswietla normalnie w IE 7

yukko

No avatar

2007-06-04 14:54

imagina - mi sie wszystko wyswietla w obu przegladaekach,chociaz w IE jest troche "pociachane" tło nagłowka,takie nierowne...

www.yukko.pl

yukko

No avatar

2007-06-04 14:57

mam podobny problem w sumie z moja stronka www.yukko.pl/sklep w firefox jest miodzio, w IE 6.0 tez,ale inne wersje (nie wiem nawet czy nowsze) nie wyswietlaja menu tego po srodku i nie da sie korzystac,bo to jest przeciez klucz do calego sklepu :(

co do zmien proponowanych przez openzibi - nie mam nigdzie #navi hmmm mam wersje 2.1qc

www.yukko.pl

openzibi

2007-06-04 15:54

yukko - #navi było w wersji 1.X

Na swojej stronie na początek zmniejsz wysokośc logo lub poeksperymentuj w pliku default.css
np. w tym miejscu:
/* HEAD styles */
#head{width:770px;height:99px;......

Zobacz pod IE7 stronę http://democart.rhh.pl

----------------------------------------
openzibi - http://www.rhh.pl

yukko

No avatar

2007-06-04 23:20

najwyrazniej zmiana wysokosci w linijce ktora podales zadzialala. nie mam IE 7.0,ale dochodza mnie sluchy od znajomych ze teraz jest ok.

wiec dziekuje za pomoc, pewnie jeszcze nie raz sie odezwe ;)

www.yukko.pl

inaa

No avatar

2007-06-21 11:10

openzibi - ja z pewnym pytaniem do Ciebie.

Otóż- wiesz może jak wycentrować baner, który przed zmianami w kodzie podanymi przez Ciebie był właśnie wycentrowany a teraz jest równany do lewej?

Po wklejeniu Twojego fragmentu kodu-wszystko git, menu widoczne, ale...ten baner uciekł..
;-/

i nie mogę podołać ;/

inaa

No avatar

2007-06-21 11:13

aha- quick v 1.4

openzibi

2007-06-21 16:10

inaa - sama zmiana tła nie powinna tego spowodować.

Powyzszy kod raczej nie powinien być bezpośrednio kopiowany (kazdy mógł miec trochę inny)
a tylko pokazywał w których miejscach zmienić-dodac tło: background-color:#1BA6B2;
Przykład zawierał wymiary z mojej strony .U Ciebie mogły być inne i stąd to przesunięcie

Podaj ewentualnie link do strony.

----------------------------------------
openzibi - http://www.rhh.pl

Do góry
o nas | kontakt