maly-7 Najwygodniejszym wariantem jest zakup wtycki NIP, która oprócz pola nip posiada opcje wyboru faktura/bez faktury. Inny. "polowiczny" wariant to modyfikacja forrmularza zamówienia i wstawienie tekstu NIP/Firma zamiast Firma
no wlasnie zakup wtyczki na razie nie wchodzi w gre a nip bylby mi potrzebny do faktury. mysle nad modyfikacja formularza zamowienia - ale dodac tam osobno pole nip, z tym ze wtedy te dane musialyby byc zapisywane do bazy danych itp itd i mysle czy oplaca sie kombinowac.
cupik
2006-12-04 01:14
Musisz przerobić plik orders_delivery.tpl oraz orders.js.
gdzie chcesz żeby w formularzu znalazło się to pole. A w pliku orders.js dodajesz wszędzie 'sNip' gdzie występuje 'sCompanyName'.
Z tego co pomiętam tyle trzeba było zrobić. Troszkę dawno takie coś przerabiałem i nie pamiętam czy to wszystko. Spróbój jak coś to spróbuje jeszcze pomóc.
Dzieki. Juz zrobilem tak jakis czas temu ale do orders.js nic nie musialem dodawac. ogolnie zrobilem dodakowe pole z wyborem (tak, nie) w select "Faktura VAT" i jak tak to pojawia sie dodatkowe pole z NIP. sprawdzane jest wtedy czy jest wypelnione pole. i ograniczenie ejst tylko do cyfr od 1 do 9 bez zera. tak wiec wszystko jest super:)
Nie mogę się doszukać instrukcji dodawania pola np.: NIP do formularza zamówienia dla quick cart v4.1 jeśli ma ktoś gdzieś linka, będą wdzięczny. Samo pole dodałem ale w podsumowaniu zamówienia już mi nie pokazuje samego nipu. Podejrzewam, że trzeba też gdzieś w adminie coś zmienić bo tam też mi nie wyświetla.
Tutaj: http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?sDir=Quick.Cart/plugins/archive Jest wtyczka deliveryAddress_v0.1.zip dla Quick.Cart v4.x, na podstawie której możesz stworzyć sobie dodatkowe pole.