Podział kategorii na podkategorie

mateusz_1984

No avatar

2006-11-15 04:12

Witam,
Nie wie ktosmoże jak można by stworzyć jakiś spis dać, ale na zasadzie :
1. Punkt (bez linku i ceny - goły tekst)
-link
-link
itd

Próbowałem tworzyć najpierw linki a potem zmieniać zapis w pliku db/products... ale nie za bardzo sieda a chciałbym otrzymać czysty tekst bez ceny i kategorii...

Pozdrawiam

treewood (OpenSolution)

2006-11-15 07:53

mateusz_1984 - nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. rozwin mysl i zachecam do korzystania z lozka bo o 4-tej w nocy to juz moze sie mozg wylaczyc :)

mateusz_1984

No avatar

2006-11-15 09:27

postaram bardziej objaśnić :)
tworze sobie menu w danej kategorii i składa się ono z linku potrawy, pod spodem linku kategorii, po prawej stronie wyświetla cenę i grafikę 'zamów'. Chodzi mi o to żeby wewnątrz takiej listy zrobić jeszcze podział na punkty, czyli
1. Jakaś kategoria
-dania z tej kategorii
-dania z tej kategorii
-dania z tej kategorii
2. Następna kategoria
-dania z tej kategorii
itd...
Nie wiem jak mona zrobić coś takiego :( nie ma tego w opcjach tworzenia menu...
Próbowałem robić coś takiego, że tworzę taki fikcyjny produkt a potem w pliku w którym się zapisuje to (db/products.php) zmienić wpis tak żeby usunąć z wybranego pola z produktem dane typu cena, przycisk zamów, w zasadzie wszystko poza nazwą. Nie wiem czy przypadkiem nie utrudniam sobie życia i nie można by było tego rozwiązać inaczej... Mam niemałe problemy z usunięciem tych rzeczy o które mi chodzi.. wygląda to na to jakby to siezapisywało w określonym formacie ze znakiem oddzielenia $ a potem pewnie gdzieś funkcja explode() by to rozdzielała i na takiej zasadzie działałby odczyt z takiego pliku, ale mogę mylić. Nie potrafię tak usunąć $z jakimś tam danymi tak żeby wyświetlał tylko nazwę towaru np.

Jeśli chodzi o 4... serwer dhcp padł ;) - trzeba było poświęcić trochę czasu żeby 60 osób nie dzwoniło rano ;)

mateusz_1984

No avatar

2006-11-16 01:38

rozwiązanie było banalne ;) nie trzeba było grzebać w wyjściu na plikach tylko przy dodawaniu produktów posłużyć sietakiem img i kilkoma br'ami, no i do tego zmodyfikować skturkture szablonu przy wyświetlaniu produktów :)

pakot

2007-12-21 23:25

możesz się podzielić spostrzeżeniami ?

Do góry
o nas | kontakt