Myśle i myślę i coś ciężko mi idzie Na dole strony sklepu w stopce chciałbym umieścić ze 3 odnośniki np: regulamin , wysyłka i zwroty, inne strony (zamiast tych zdjęć css itp) Z tym nie mam żadnego problemu żeby takie odnośniki zrobić
Jednak chciałbym żeby po kliknięciu w dany link np. regulamin wyświetlał się on w stronie głównej tak jak np wyświetla się kategoria "o nas" (czyli produkty zostają po prawo a w środku jest info)
Jaki pliki stworzyć i co z tym zrobić ? - Ma ktoś ze znawców jakiś pomysł?
mysle ze najprosciej bedzie stworzyc podstrone (w gornym menu) np "zasady" i do niej przypisać podstrony takie jakie chcesz wyswietlic w stopce, nastepnie wchodzisz do strony zasady i z listy podstron kopiujesz linki wstawiajac je odpowiednio do tych ktore stworzyles w stopce... mam nadzieje ze o to chodzilo...
nie chcę aby w górnym menu własnie coś takiego było, dół chciałbym żeby był niezależny. Próbowałem robić tak że tworzyłem w górnym menu np "zasady" i wpisywałem tam różne rzeczy i z panelu admina dawałem żeby się nie wyświetlało w górnym menu - zapamietywałem odnośnik i robiłem link z dołu jednak to nie działa - można to w taki sposób rozwiązać?
jesli ukryjesz strone ''zasady'' to niestety jej podstrony takze beda ukryte, w takim razie zrob krok po kroku to co opisze, rozwiazanie moze byc dobre dla ciebie: 1. stworz w menu gornym kategorie ''zasady'' tak jak juz zrobiles i dodaj do niej odpowiednie podkategorie regulamin , wysyłka, zwroty itd 2. skopiuj linki i umiesc w stopce (tak jak juz tez robiles) 3. edytuj plik ''templates/contents_menu.tpl'' i w bloku LIST_LIST dodaj do znacznika <li> klase z id kategorii np: <li class=''cntMenu$aList[iCategory]''> 4. edytuj plik ''templates/default.css'' i dodaj ponizej linii: * html #navi a{width:1%;} linie: #navi li.cntMenu6{display:none;} gdzie cyfra 6 to id kategorii ''zasady''
wtedy zasady znikna z menu gornego... a to chyba chodzi ...
dhapollo2
2006-11-04 00:07
Jeśli tego nie zrobiłes to podaj emaila to ci podeślę pliki z opisem