problem z dodaniem nowych zmiennych - pól informacyjnych

kolidor

No avatar

2006-08-28 15:42

Ponieważ jestem pragmatyczny postanowiłem wykorzystać kod do własnych celów. W związku z tym do "sklepu" muszę dodać kilka nowych zmiennych. I je wprowadziłem - do formularza admina i szablonów. Po dodaniu wprowadza do bazy wszystkie informacje,ale wyskakuje błąd w pliku products.php (brak definicji czegoś hm ale czego) wydaje mi się że wprowadziłem i uzupełniłem wszystko co potrzeba, i ucieka cała informacja wraz ze zdjęciami ze strony głównej.
Acha nawet jeśli usunę zmienną przejmującą znaki z formularza nadal nie wyświetla iformacji z bazy.
Proszę o jakieś sugestie.
PZDR wszystkich

kolidor

No avatar

2006-08-28 15:55

błędy w funkcjach :
function throwProduct
function throwProductsData

treewood (OpenSolution)

2006-08-28 23:04

kolidor - zapodaj bledy i zapodaj kawalki (kawalki a nie cale funkcje) kodu gdzie wstawiles ... moze cos sie da z tego wyciagnac

kolidor

No avatar

2006-08-29 16:58

komunikat :Notice: Undefined offset: 7 in ...\core\products.php on line 65
dodałem w pętli for dodatkowe zmienne
for( $i = 0; $i < $iCount; $i++ ){
list( $aList['iProduct'], $aList['sName'], $aList['fPrice'], ++++$aList['fArea']+++, +++$aList['fLocalization']++++, $aList['sDescriptionShort'], $aList['iStatus'], $aList['iPosition'] ) = $aData[$i];
(zaznaczone+) ponieważ znam trochę c więc wydaje mi się że brakuje deklaracji rodzaju zmiennej - ale w php wszystkie są znakowe? może tu tkwi błąd, może w wielkości tablicy.
Takie same dodane do linijki ~116.
fArea jest liczbowa (i z nią nie ma problemu) fLocalization znakowa

kolidor

No avatar

2006-08-29 23:13

Już sobie poradziłem
w pliku products_form.tpl należało zadeklarować prawidłowo tablice ot:
,Array( 'fArea', 'float' )
,Array( 'fLocalization', 'simple' )
chodzi malina
dzięki za zainteresowanie
jak będzie działać wrzucę link