Ilość dostępnych produktów, informacja o sprzedaniu

~M_K

No avatar

2006-08-22 20:52

Ponieważ będę prowadził sklep z produktami raczej niepowtarzalnymi, przydało by się aby po kupieniu przedmiotu przez jedną osobę guzik z linkiem "Dodaj do koszyka" zmienił sie na "towar sprzedany". Czy mógłbym poprosić o jakąś instrukcję co miałbym zrobić żeby taki efekt uzyskać?

Również bardzo brakuje mi opcji w dodawaniu produktu - określenia ilości egzemplarzy.
Jeśli taka zmiana była by trudna do wykonania, chętnie zrezygnował bym w ogóle z ilości przedmiotów w formularzu. Co musiał bym usunąć?

Pozdrawiam

M_K

treewood (OpenSolution)

2006-08-23 10:02

M_K - najprostszy sposob to zmiana statusu produktu po dodaniu do produktu tak by juz nie byl widoczny. poszukaj po forum gdyz ktos juz pytal oto. mozemy tez takie cos zrobic aczkolwiek nie zmiana statusu a tylko dodanie info, ze towar sprzedany to juz troche wiecej kombinacji.

W szczegolach produktu mozna przeciez zdefiniowac ilosc produktow

~M_K

No avatar

2006-08-23 14:13

"W szczegolach produktu mozna przeciez zdefiniowac ilosc produktow"
Ale to jest gdzieś dostępna taka opcja w formularzu w administracji?
Bo ja nie mam niczego takiego.

http://quickcart.pl/index.php?p=readTopic&nr=2614 Chyba tutaj było coś takiego poruszane, ale za bardzo nie wiem o co chodzi, mógłbym poprosić trochę jaśniej.
Będę bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź

M_K

treewood (OpenSolution)

2006-08-23 18:41

M_K - teraz zaczailem. chodzi oto by definiowac ilosc produktow na stanie magazynowym? jesli chodzi oto to takie cos jest u nas na sklepie i nazywa sie storeLight ale nie dziala w 100% tak jak tego chcesz:

~M_K

No avatar

2006-08-23 19:49

Tzn nie dokońca to. Bo ja będe sprzedawał tylko pojedyncze produkty.
Więca taka funkcja raczej by nie była wykorzystywana :)

M_K

treewood (OpenSolution)

2006-08-23 20:48

M_K - no dlatego pisalem, ze nie w 100%. przerobke opisalem wlasnie tam gdzie znalazles temat. musialbys jednak pogrzebac troche w kodzie PHP. jak nie czujesz sie na silach to kontakt do nas masz

~M_K

No avatar

2006-08-23 21:43

Ok, to jakoś pokombinuje.
Pozdrawiam

M_K

M_K

No avatar

2006-11-05 01:56

A ile by takie coś kosztowało?
Bo rozumiem, że raczej nie wprowadzicie tego do nowych wersji?

Do góry
o nas | kontakt