Potwierdzenie zamówienia na e-mail. Jak zmienić na HTML

~uczeñ

No avatar

2006-05-27 19:07

Witajcie,

dzisiaj sobie siedziałem na pluginem wysyłającym potwierdzenie zamówienia do klienta.
Niestety on wysyła czysty txt - może wiecie jak zmienić to żeby wysyłał go w formie HTML'a
miłoby było dodać tam logo sklepu i jakoś w tabelkach prezentować wpisy.

proszÄ™ o informacje i pomoc

Pozdrawiam
Tomek

uczeń

treewood (OpenSolution)

2006-05-27 22:07

plugin -> htmlMailOrderDetails

~uczeñ

No avatar

2006-05-27 22:43

pod 1.2 będzie chodzić?

uczeń

treewood (OpenSolution)

2006-05-27 22:52

uczeń - a czy dalbys rade sciagnac ta wtyczke i sprawdzic samemu?

~uczeñ

No avatar

2006-05-29 09:16

właśnie sprawdzam, ale nic mi się nie wysyła, czy ta wtyczka chodzi wspólnie z sendOrderToClient bo ja odinstalowałem ta wytyczkę i nie wiem czy dobrze. Na stronie AboutThisPlugin.html nie ma zbyt duzo informacji o konfiguracji, może jakaś pomoc?

Pozdrawiam
Tomek

treewood (OpenSolution)

2006-05-29 09:51

htmlMailOrderDetails - nie jestem autorem tego narzedzia. napisz posta na forum po angielsku do wizzuda (autora) albo poszukaj informacji o wtyczce.

~uczeñ

No avatar

2006-05-29 10:21

cos zaczyna działać dostałem takie maila

Temat: Nowe zamowienie
Przyszlo nowe zamowienie. Zaloguj sie do administracji by zobaczyc szczegoly.

Tylko nie wiem czy to przyszło ze sklepu czy z tego htmlMailOrderDetails - niestety nie dostałęm nic jako klient

treewood (OpenSolution)

2006-05-29 10:31

uczeń - tego maila wygenerowal automat wbudowany do QC w wersji zwyklej a nie HTML. co do wysylania w HTML'u zrob tak jak pisalem w powyzszym poscie

~uczeñ

No avatar

2006-05-29 10:34

Tak tylko ze ja niestety nie znam tego globalnego języka :( Bede walczył jak cos sie uda będę raportował. Jeżeli Wy wpadniecie na jakiś pomysł też dajcie znać.

Tomek

treewood (OpenSolution)

2006-05-29 16:23

uczeń - damy znac, jesli nie znasz angielskiego to polecam http://www.translate.pl/. To co pisza na forum po prostu przetlumacz sobie i czytaj

~ciacho

No avatar

2006-05-30 09:30

A ja zadam podobne pytanie:
Otoz mam wtyczke htmlMailOrderDetails, oraz powiadamianie o nowej poczcie poprzez sms.
Gdy przychodzi nowe zamowienie otrzymuje temat wiadomosci: "New order. Further details may be available from the Administration Panel".
Czy mozna dodac laczna wartosc zamowienia w temacie wiadomosci? Czyli np: "New order. Further details may be available from the Administration Panel. Kwota: 200zl"
Probowalem sie bawic plikiem qcMailer.class.php ale nic z tego nie wyszlo.

Anteny KF

treewood (OpenSolution)

2006-05-30 09:36

ciacho - mysle, ze pytanie powinno byc skierowane po angielsku i do autora wizzuda

~KrzysztofGa

No avatar

2006-06-08 14:43

Szkoda, że nie ma wtyczki, która oprócz powiadomienia o zamówieniu blokowałaby je do czasu "aktywacji". Takie potwierdzenie, że osoba rzeczywiście zamówiła, a nie ktoś zrobił głupi kawał...

Znane jest to z "normalnych" (przepraszam za określenie) sklepików.
A może ktoś z Was opracował już taką wtyczkę?

treewood (OpenSolution)

2006-06-08 19:55

KrzysztofGa - szczerze moim zdaniem jest to nie dobre rozwiazanie. nie dosc, ze e-mail moze nie dojsc to jeszcze zniecheca klientow. po co im robic problemy? lepiej niech juz bedzie tych kilka na miesiac glupich zamowien niz takich sytuacji, ze klienci beda potem do Ciebie pisali, ze nie dostali zadnego potwierdzenia. z naszego doswiadczenia wiemy, ze takich "zabawnych" zamowien jest malo i nawet nie myslelismy, ze to moze byc problem.

~KrzysztofGa

No avatar

2006-06-09 07:35

treewood - co racja - to racja.

~uczeñ

No avatar

2006-06-11 00:22

Witajcie,

chciałbym się zapytać czy są jakieś nowości dot. maila potwierdzającego w html,u.
Czy komu ten moduł działa? chodzi oczywiście o htmlMailOrderDetails.
Jeżeli ktoś z was korzysta z tego to niech napisze jak udało mu się go uruchomić.

Pozdrawiam Tomek

Tomek

treewood (OpenSolution)

2006-06-11 08:07

uczeń - zapytaj lepiej w j. angielskim gdyz autorem wtyczki jest wizzud a on nie rozumie j. polskiego.

ciacho

No avatar

2006-06-13 12:10

Wizzud odpisal :)

Wracajac do watku o wartosci zamowienia w temacie wiadomosci, aby tego dokonac nalezy:

"in plugins/htmlMailOrderDetails/htmlMailOrderDetails.php look for the line
...

$oMail->Send();

And immediately in front of it insert the following (or similar) ...

$oMail->sSubjectAdmin .= " Price: {$aData['fSummary']}";

Eg.

$oMail->sSubjectAdmin .= " Price: {$aData['fSummary']}";
$oMail->Send();

This adds the summary price for the order to the subject line of the Admin's
email only.

Be warned: this is untested, but should work!"

Thx Wizzud :]

Anteny KF

Do góry
o nas | kontakt