Witajcie, chciałbym dodać sobię dodatkowe pole w formularzu zamówienia.
Przeanalizowałem wszystko i zmieniłem / dodałem następujące wpisy:
1. lang wklepałem dodatkowe nazwy 2. Templates: dodałem do tabelki wpisy w pliku orders_delivery.tpl oraz w Adminie w orders_more 3. Zmieniłem pliki orders.php i orders-admin.php w katalogu core.
Efekt: tabelka mi się pojawią łacznie z nazwami pól. Ale po wypełnieniu i kliknięciu wyślij strona się przeładowywuje i pojawia sie link powrót formularz się nie wysyła mail tez nie dochodzi.
Jeżeli możecie to bardzo proszę o informacje gdzie jeszcze należy coś zmienić.
Pozdrawiam Tomek
uczeń
~uczeñ
2006-05-24 14:41
Witam,
Panowie i Panie raz jeszcze zapytam, siedze już pół dnia i wszystko analizuje i nie znalazłem błędu w wpisie wszedzie dobrze dodałem przedrostki naz a/s/i i nić bardzo proszę o pomoc. Czy to gdzieś jeszcze się coś zmienia? Proszę o pomoc
wg mnie jeszcze najwazniejsze powinienes zmienic strukture w pliku orders-ff.php ale jesli tak zrobiles i nie dziala to musialbys mniej wiecej opisac co gdzie zmieniles, glownie chodzi o pliki pliki orders.php i orders-admin.php w katalogu core
~Uczeñ
2006-05-24 16:16
a w jaki sposób w orders-ff.php.
w Pliku orders.php i orders-admin.php dodałem zmienne czy jak to się nazywa: Plik orders.php:
<?php if( !function_exists( 'throwOrderIdTemp' ) ){ /** * Return temporary order id * @return int * @param int $iClient * @param string $sOption */ function throwOrderIdTemp( $iClient, $sOption = 'add' ){ return dbThrowOrderIdTemp( $iClient, $sOption ); } // end function throwOrderIdTemp }
if( !function_exists( 'throwOrder' ) ){ /** * Return order data * @return array * @param int $iOrder */ function throwOrder( $iOrder ){ $aData = dbThrowOrder( $iOrder ); $aList = dbThrowOrderExt( $iOrder );
if( !function_exists( 'checkOrderProducts' ) ){ /** * Return true if products are defined to order * @return void * @param int $iOrder */ function checkOrderProducts( $iOrder ){ return dbCheckOrderProducts( $iOrder ); } // end function checkOrderProducts }
if( !function_exists( 'throwOrderStatusSelect' ) ){ /** * Return status select * @return string * @param int $iStatus */ function throwOrderStatusSelect( $iStatus = null ){ return throwSelectFromArray( throwOrderStatus( null, true ), $iStatus ); } // end function throwOrderStatusSelect } ?> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ---- Oczywiście dodałem do lang zmienne i w templatcie tez dodałem tabelki.
Tomek
~Uczeñ
2006-05-24 16:22
Tak to wygląda dodałem ten drugi kod za kreską to jest orders-admin.php. Chodzi o to że tabelki się pojawiają i wsztko jest ok ale jak wypełniam formularz i klikam wyslij to przeładowuje się strona i pojawia się tylko link "powrót" i nic więcej - nic się nie wysyłą i nie zapisuje. Co więcej jak nic nie wypełnie i klikne dalej to przeladuje sie strona zaznaczą się na sekunde pola wymagane na czerwone i od razu się strona przeładowuje. Nie wiem o co chodzi :(
~Uczeń >> juz po twoim stwierdzeniu "w Pliku orders.php i orders-admin.php dodałem zmienne czy jak to się nazywa:" sugeruje zebys poszukal jakiegos znajomego sasiada ktory lepiej zna sie na php
~uczeñ
2006-05-24 21:32
czyli nie asz rade zerknąć w ten kod i powiedzieć gdzie jest błą?
tak jak pisalem jeszcze orders-ff.php w odpowiednich miejscach http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/ << moze to ci pomoze
~Uczeñ
2006-05-25 08:33
Ok dzięki będę szukał. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy taka sytuacja jak ta wyżej opisana czyli. Nie wypełniam formularza klikam wyslij -> przeładowanie - pojawiają się czerwone pola i automatycznie strona po 1 sekundzie przechodzi na kolejną gdzie pojawia się tylko link "powrót" może być wynikiem templates_orders? czy raczej brakiem modyfikacji w orders-ff.php. Pytam bo jak sobię nadpisałem stary template_orders to jest wszystko ok mimo że w katalogu core zostały pliki zmienione. Tak jak dla mnie może błąd jest w mojej templatce od orderu.
Uczeń - jesli chcesz to mozemy sie dogadac jakos i zrobic ci z tym bys nie musial pol dnia sie meczyc by to zrobic. kontakt do nas znasz.
~uczeñ
2006-05-26 01:24
treewood - strasznie się zdenerwowałem i usiadłem do tego raz jeszcze, moje przemylenia są następujące, albo nowe wpisy w langu się jakoś gryzły z czyms albo cos poprzednio pomylilem w templatkach. Teraz wszystko smiga super. uffff. Acha i nie musiałem nic zmieniać w orders-ff.php.
Tak na marginesie za co jest odpowiedzialny ten orders-ff.php?
uczeń - blagam zapoznaj sie z dokumentacja gdyz drazni mnie troche to, ze sie tyle meczylismy nad dokumentacja i tyle sie nam pisalo, ze wazne by dokumentacja byla a ciagle otrzymujemy pytania o rzeczy o ktorych wyraznie piszemy w dokumentacji i wystarczy wpisac odpowiednie slowo do wyszukiwarki. szacunku troche prosze.