czy mozna zrobic tak, aby koszt dostawy wynosil np 10zl za 1 produkt i 2zl za kazdy nastepny zamowiony przez klienta? Chcialbym aby kwota dostawy zostala doliczona do koncowego zamowienia.
woy - bez wiekszego przerabiania w kodzie PHP nie da sie. mozna jednak wykorzystac wtyczke (dostepna w naszym sklepie) deliveryFreeLight, ktora daje darmowa dostawe jesli zamowienie przekracza jakas wartosc np. 100 zl - marketingowy chwyt na zachecanie do wiekszych zakupow.
~savan
2006-05-09 16:47
jest taka wtyczka... zaraz poszukam... nawet mam ja u siebie. dziala tak, ze przy okreslonej ilosci (i wiecej) zmienia sie cena przesylki.
mam. wtyczka "bandedCouriers". poszukaj na stronie www.wizzud.com -> wtyczki dla QC --- Synopsis The Banded Couriers plugin allows Couriers to be set up with banded charges depending upon the number of items in the basket. The number of bands available is currently set to a maximum of 6. * Please note the Prerequisites for running this plugin. For ease of installation it is necessary to use the facilities provided by the Plugin Manager, and if this causes any problems I apologise in advance. ---
co wazne, to to, ze gdy jest aktywna, to nie dziala opcja wlaczania platnosci dla kuriera. czyli bug sie rodzi ;)
pozdro!
~woy
2006-05-10 23:30
Przeciez nie chodzi mi o darmowe dostawy. Po co wciskacie na sile niepotrzebne rzeczy?
sava dzieki, poszukam.
Wojtek
~savan
2006-05-10 23:40
jesli sie nie doszukasz to napisz na s... AT w.pl wysle ci na maila.
Z uwagi na duże gabaryty moich produktów chciałbym zrobić tak, aby koszt dostawy był dodawany do każdego zamówionego produktu, a nie jeden koszt do kilku zamówionych produktów. Pomoże mi ktoś jak to wykonać?
Klient kupując w moim sklepie 1 szt jakiegoś towaru płaci za transport 25,00zł i jest OK. Problem zaczyna się gdy klient chce kupić 2 szt jakiegoś towaru (lub więcej), wtedy koszt transportu powinien być 50,00zł (lub wielokrotność 25,00), a program generuje płatność tylko 25,00 za koszty wysyłki.
Co zmienić, dopisać itp. aby program dodawał do każdej kupionej sztuki osobny koszt transportu?
A wiesz co to jest "cardware"? Kiedyś oprócz freeware i shareware było jeszcze "cardware". Cena za cardware, to była ładna widokówka od "dziękującego" ;-) Jeśli uważasz, że zasłużyłem, wejdź na adres w mojej stopce i w menu "regulamin" znajdziesz adres. :-)