SLawek - moze nie do konca rozumiem pytania bo odpowiedz jest zbyt dla mnie oczywista, a moze to jakis podchwyt? jednak jesli nie to podaje. w pliku randomProduct.tpl dodajesz zmienna: $aList[fPrice], ktora wystepuje w wielu takze innych miejscach. prosze pogrzeb troche wczesniej w dokumentacji a takze w plikach tpl. poto sie trudzilismy by ja napisac by takie banalne pytania juz nie padaly.
Ponizej podaje link do dokumentacji z lista zmiennych. Wystarczy na zasadzie prob i bledow dodawac zmienne i sprawdzic czy cos sie wyswietli:
~12345
2006-05-01 14:52
<-- BEGIN OFFTOPIC---> Wydaje mi się iż wiekszosc uczestnikow forum to sklepikarze a nie koderzy php i mimo doc, wiki etc. czasami trudno zorientowac sie co jest do czego bez MOCNYCH podstaw php a jedna zbędna spacja w kodzie potrafi spieprzyc wszystko. Byc moze w następnej wersji sklepu, o ile bedzie GPL, najczesciej szukane rozwiązania bedą implementowane standardowo. <-- END OFFTOPIC -->
Wielkie dzieki treewood, tez tego szukałem. :)
just a tech test of some scripts and css on QC
SLawek
2006-05-01 17:23
Witam
treewood tak masz racje ale jak sie ma stara i nowa cene to tylko pokazuje sie stara cena, dlaczego?
~12345
2006-05-01 17:26
Bo masz productAttributes pewnie :)
sklep2.yoyo.pl
SLawek
2006-05-01 18:33
~12345 tak masz racje i ciesze sie ze moje pomysly sie tobie podobaja ;-)
12345 - tak racja. tyle, ze jesli sklepikarz nie zna ani PHP a bardzo slabo HTML to szczerze lepiej podarowac sobie i innym nerwow i polecic to komus innemu. ten ktos dostanie paredziesiat zlotych i bedzie sie cieszyl, ze ma z czego zyc a drugi bedzie sie cieszyl, ze ma to co chce w 100%.
gdyby nie sklep z platnymi wtykami i dedykowane rozwiazania to projekt by dawno upadl bo do teraz otrzymalismy jedna jedyna wplate donate (dobrowolna wplata) w ciagu 1.5 roku
praktycznie mowiac z przyjemnoscia bysmy robili wszystko za free gdybysmy wiedzieli, ze z dobrowolnych wplat (donate) mozna sie utrzymac.
~12345
2006-05-03 20:20
Skoro juz oft leci to: @treewood Hm, co do "polecic to komus innemu. ten ktos dostanie paredziesiat zlotych i bedzie sie cieszyl," to sklep jest na flat file, obsługuje max 1500 produktów i jest darmowy. Raczej Wasza grupa docelowa klientów/userów nie mysli w ten sposób - sa po prostu drobnymi handlarzami, czy osobami które nie chca inwestowac tych kilku złotych , skoro juz maja darmowy sklep a system templatek i layout oparty na css gwarantuja uzyskanei jakiś efektów za darmo. Pytania na forum zazwyczaj dotycza rzeczy prostych, takich jak system banerów, wtyczek lastproducts, randomproducts no i VAT. Na duży sklep na razie QC sie nie nadaje bez POWAZNYCH zmian - takich jakie przeszedl QC MySQL :) Co do 1 wpłaty na 1,5 roku. To wina raczej marketingu Waszego? Gdzie wyraznie zaznaczenie ze liczycie na dotacje od zwyklych klientow w celu utrzymania projektu? Nie ma sie co łudzic, polak raczje nic nie wysle, moze nastawcie sie na rynek zachodnio-cywilizowany z dobrym supportem w jezyku także cywilizowanym. Tam sporo projektow dostaje kase od zadowolonych userów. Tylko trzeba im to ładnie, fajnie i wyraznie zaznaczyc iz na taką kase czekacie lub zwyczajnie prosic o dotacje. I jakies konto/metoda płatnosci dla zagranicy....wtedy nawet wtyczki kupią. Projekt jest wart pieniędzy mimo iz wersji podstawowej jest mimo wszystko za prosty - za mało funkcjonalny, vide pytania na forum. Mnie sie podoba i gratuluje pomysłu i chęci utrzymania tych kilku projektów. Z niecierpliowscią czekam na dalsze wersje. /OFT>
@Slawek mnie wogole nie dziala productatributtes po moich przeróbkach w kodzie :) a wtyczka do VAT-u wizzuda dziala srednio (koliduje z moimi wpisami w send order). Cóz, grzebanei w QC jest trudniejsze od Lego
12345 - dziekuje za sugestie. na polakow nie liczymy to pewne :) jednak apropo tych kilkunastu zlotych nie do konca sie zgodze gdyz nasze doswiadczenia sa wlasnie calkiem odmienne i na szczescie to nas cieszy. jest wielu, ktorzy wola dostac darmowa pomoc od a do z a sa tacy, ktorzy cenia swoj i nasz czas i prosza o nie darmowa pomoc. tacy i tacy sa cenni poniewaz dzieki jednym projekt sie rozwija gdyz niektorzy z tych co otrzymali darmowa pomoc sami proboja innym pomagac (np. ty) a drugim za to za co wiadomo :)
ps. nie znosze off topic'ow. i wkrotce (bez urazy) wywale te posty zostawiajac sobie cenne uwagi dla siebie ps2. QC nigdy nie byl tworzony z zamiarem sluzenia duzym sklepom