lista produktów - bez zdjęc, albo mniejsze zdjęcia

pauluz

No avatar

2006-03-11 11:56

witam

jak można zmniejszyć pozycje listy produktów - tak żeby zdjęcia były naprawde miniaturkami, ew żeby nie bylo zdjęć?

przynajmniej gdzie tego szukać :)

pozdrawiam
fajny sklepik

paweł ambroziak

openzibi

2006-03-11 12:47

pauluz
Wielkosci miniaturki mozna ustalać w adminie w konfiguracji.

open.rhh.pl

pauluz

No avatar

2006-03-11 13:08

hmm zmieniłem i nic :)

a nie, jest przy dodawaniu nowego produktu
sorki - niestety nie dziala wstecz? trzeba na nowo zdjecia dodawac

paweł ambroziak

pauluz

No avatar

2006-03-11 13:11

a jeszcze jedno - jak i czy by sie dało zmienić by miniaturki były wyświetlane na liście produktów, a przy wchodzeniu na produkt była inna wielkośc miniaturek?

paweł ambroziak

openzibi

2006-03-11 13:14

Zgadza sie .
Miniaturka jest toworzona automatycznie w momencie dodawania zdjęcia.

treewood (OpenSolution)

2006-03-11 15:52

pauluz - zdjecie ma zawsze 2 wersje: duza i mala. mozesz edytowac plik templates/products_list.tpl i zmienic w bloku PHOTO wielkosc zdjecia by ladowalo sie mniejsze w liscie produktow

witaj.net

chris

No avatar

2007-05-17 15:16

Witam
Coś mi tu nie pasuje.
W konfiguracji (administracja) mam ustawione:
- miniatura w produktach: 150
- miniatura w kategoriach: 100px
Wygląda na to, że nie działa to ustawienie w kategoriach. Tzn. w obu miejscach miniatura ma 150px.
Chyba nie po to jest ustawienie w administracji, by zmieniać na sztywno w szablonie.
Jeśli muszę zmieniać w szablonie, to po co jest w administracji - konfiguracja: miniatura w kategoriach?

Chris

merci

No avatar

2007-05-18 09:25

chris - dziwne, ja wlasnie ustawilam w administracji tak jak mowiles - 150 px dla produktow i 100 px dla kategori, po czym dodalam zdjecia i wszystko wyswietla sie tak jak powinno...

chris

No avatar

2007-05-18 14:46

U mnie niestety nie działa.
QuickCart 2.1.
Teraz ustawiłem w administracji: w kategoriach 200, w produktach 150. Dodaję nowy produkt. Zapisuję.
Jak kliknę w menu na kategorię, gdzie znajduje się ten produkt, to w miejscu gdzie wyświetla się lista produktów z tej kategorii, obrazek mam na 150px. Po kliknięciu w produkt otwierają się szczegóły produktu. Tam też jest obrazek 150px (dłuższy bok). Po kliknięciu w miniaturę otwiera się docelowe powiększenie np. 350px.
Tak, czy inaczej ustawienie w kategorii nic nie zmienia.
Sprawdzałem na dwóch różnych instalacjach i jest tak samo źle.
Co może być nie tak?

Chris

merci

No avatar

2007-05-21 10:59

chris- z tego co piszesz, to moim zdaniem wszystko wyswietla sie prawidlowo. Piszesz, ze ustawiles miniatura w produktach : 150 px, wiec w liscie produktow i szczegolach jest zdjecie wielkosci 150px, a teraz sobie wejdz w panelu admina na kategorie, dodaj jakas kategorie wraz ze zdjeciem. To zdjecie powinno sie wyswietlic obok opisu kategorii i powinno miec wielkosc taka jak ustawilws w konfiguracji np. 200 px. Tak powinno dzialac i u mnie tak jest... jezeli natomist zle Cie zrozumialam, to pokaz to na wersji demonstracyjenej http://www.opensolution.org/Quick.Cart/demo/ lub wgraj jakies zrzuty ekranu.

chris

No avatar

2007-05-21 11:22

Może ktoś chociaż podpowie gdzie szukać funkcji odpowiedzialnej za miniatury obrazków dla kategorii?

Chris

chris

No avatar

2007-05-22 11:20

Hmmm...
Zdaje się, że wynikło nieporozumienie.
W administracji jest ustawienie:
"Rozmiar zdjęcia w kategoriach"
W instrukcji jest:
"Rozmiar zdjęcia w kategoriach – rozmiar miniaturki zdjęcia dla kategorii."
Zrozumiałem to w ten sposób, że jest to ustawienie dla zdjęć produktów w aktualnie wyświetlanej kategorii. Opisy są wg. mnie dwuznaczne, więc proponowałbym zmienić np. na:
"Rozmiar zdjęcia w nagłówu kategori" lub
"Rozmiar zdjęcia w opisie kategori"
Tymczasem dzięki za pomoc.

Chris

Do góry
o nas | kontakt