Mam problem z dodawaniem zdjec produktow. Dokladniej - w ogole nie moge ich dodac. Nie mam zadnych problemow z dodaniem produktu, lecz zadnego zdjecia nie moge ddac. Jak to uczynic?
Sprawdzcie, jaki macie rozmiar pliku graficznego. Zauwazylem, ze przy dużych plikach czasami nie działa. Nastepnie sprawdzcie czy nie macie rozszeżen plikow duzymi literami tez z tego powodu czasami sie nie ładuja Jesli to nie pomoze to sprobujcie przekodowac pliki graficzne w innym programie graficznym.
Eliot
2006-02-01 02:37
Mam taki sam problem jak "papazulu" nie potrafie dodać zdjęć. Prubowałem rużnych formatów - BMP,GIF,JPG,PCX,PNG,TGA,TIF i nic. Jerzeli dodaję sam tekst to jest wszystko OK, a gdy prubuję osobno dodać zdjęcie jakiegoś produktu to wygląda to tak, jak by prubował wysyłać zdjęcie a następnie otwierała się czysta strona - zdjęcia nie było. Próbowałem również zmieniać nazwy plików - dużymi,a potem małymi literami i tak samo się dzieje. W czym tkwi błąd ??
Może da się to jakoś naprawić podaję login i hasło. admin, admin
czekam na odp. Pozdrawiam. Grzesiek M. - www.koszulki4u.za.pl
sprawdzcie czy macie: - prawa 777 do katalogu files/ i wszystkich podkatalogow - biblioteke gd2 zainstalowana na serwerze - nie przekroczony limit wielkosci konta (wolne miejsce na serwerze)
jesli to jest ok to sprobojcie (jesli mozecie) przetestowac ten sklep na innym serwerze (przekopiujcie cala zawartosc + nadajcie prawa chmod 777 dla files/ i podkatalogow, db/ i w nim plikow). jesli bedzie tam dzialac to pomyslcie o zmianie providera.
~cezarylee
2006-06-12 20:49
Ja też nie mogłem dodać fot, ale dodałem folder 'products' w files i dziala.