W edycji styli css wskazałem na plik który ma być tłem na stronie, przekopiowałem gif-a do katalogu img ale tło ciągle się nie wyswietla? Do którego katalogu należy wkleić gifa z tłem i czy nie należy jeszcze zmieniać gdzieś kodu?
Tuco
2005-12-10 17:19
Już wiem...należy zmienić nazwę gifa w pliku css i wszystko działa! A tak na marginesie to FORUM DO BANI!!! Nikt nie udziela odpowiedzi a jak już to jakieś strasznie zdawkowe, albo coś w stylu "jak sobie z tym nie radzisz to masz pecha". Tak to bywa jak coś można dostać za darmo (a dokłądnie za 2zł)!
Tuco - przykro mi, niestety nie potrafimy sie dwoic. projekt prowadzimy w wolnych chwilach...
popkop
2005-12-11 14:04
Tuco Dostajesz niezły produkt za darmo, dostajesz wsparcie za darmo (moze nie natychmiast i nie takie, jakiego bys pragnal) - czego się więcej spodziewasz? A co ty dajesz swiatu za darmo? Dla Ciebie i innych malkontentow przytaczam historyjke prawdziwa: Zakupiłem pare lat temu niezwykle drogie oprogramowanie - w Kanadzie. Zapłaciłem duuuuużo ... Pierwsze zapytanie do firmy z prośbą o odpowiedź - nie wsparcie czy też pomoc - zakończyło sie brakiem merytorycznej odpowiedzi i krytykowaniem poprawności mojego angielskiego. Nadmienie, że w firmie pracowali ludzie z całego świata, a sam odpisujacy był Norwegiem z pochodzenia. Odpowiedzi na forum do dzis udzielaja sobie sami uzytkownicy - firma rzadko, krótko, zdawkowo lub wcale. Forum to niekoniecznie WSPARCIE TECHNICZNE DEVELOPERA. Lepiej po prostu powiedz - treewood, dziekuje za program. Mozesz kupic SKLEP za 999 zl - moze otrzymasz pelne wsparcie i bedziesz je krytykowal. Licencja otwarta to dobra wola ludzi, za co czesto spotykaja sie - niestety - z arogancja. Treewood w wolnych chwilach robi cos fajnego, wiec czekaj cirpliwie na odpowiedz, popros innych, lub pogodź sie z tym co jest - mozesz takze zmienic oprpgramowanie na inne ... Treewood (wizzud i inni) Dziekuje za TYLE DOBREGO za darmo. Pozdrawiam serdecznie
Ut desint vires, tamen est laudanda voluntas.
Tuco
2005-12-13 17:40
Wasz "sklepik" jest OK i juz go poleciłem kilku znajomym...nie w tym rzecz! Problem polega na tym że gdybym znał sie na skryptach i CSS-ie to nie musiał bym korzystać z "gotowców"! Myślę mimo wszystko że instrukcja obsługi oraz opis najważniejszych a zarazem podstawowych modyfikacji była by bardzo przydatna.
Tuco - PHP to jedno, HTML i CSS to drugie. Przyznaje racje, ze instrukcja by sie przydala ale watpie bys napisal sklep z umiejetnoscia HTML'a i CSS'a. Wbrew pozorom w internecie HTML to prawie, ze podstawa. Nawet wstawiajac aukcje allegro mozna go wykorzystac i na nic wtedy potrzebne programy generujace opisy aukcji itd.
Quick.Cart napisany jest glownie dla tych, ktorzy znaja HTML i CSS poniewaz nie posiada prawie zadnych mozliwosci konfiguracji wygladu za pomoca administracji gdyz sam osobiscie nie znosze tego typu wodotryskow.
Mysle, ze konkurencyjnych sklepow internetowych do sciagniecia za darmo posiadajacych potrzebne Tobie funkcje jest na tyle duzo, ze smialo mozesz zastapic Quick.Cart'a innym sklepem.
Amrod
2005-12-13 21:38
Z opisu sklepu na niniejszej stronie:
"Natomiast jeśli znasz choćby podstawy HTML będziesz mógł w bardzo prosty sposób zmienić wygląd twojego sklepu i uczynić go wyjątkowym."
Oczywiście nie jest to usprawiedliwieniem braku odpowiedzi. Ale może to pytanie należało zadac na jakims duzym forum dotyczącym htmla, gdzi enatychmiast dostałbyś 1000 odpowiedzi?
~poison
2006-08-06 01:47
Mam taki probleb.. Chce aby przykladowy obrazek tlo.jpg byl tlem strony ... i zeby tlo bylo nieruchome .
Nie wiem czy dobrze wyczytalem ale gdzies tu musze wstawicsciezke do pliku lae nei wiem jak..
/* GLOBAL STYLES */ body, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, form, fieldset, img{margin:0;padding:0;border:0px none; } /* below you can change background and font for all site */ body{font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif;font-size:10px;text-align:center;background:=#fff;color:#000; padding-left:0; padding-right:0; padding-top:15px; padding-bottom:15px} img={margin-bottom:-0px;}
poison - do body{} wstaw background:url('SciezkaDoPliku/plik.jpg');
~nigraS
2006-08-20 16:41
Czyli ma to wyglądać tak?
/* GLOBAL STYLES */ body, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, form, fieldset, img{margin:0;padding:0;border:0px none; } background:url('SciezkaDoPliku/plik.jpg'); /* below you can change background and font for all site */ body{font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif;font-size:10px;text-align:center;background:=#fff;color:#000; padding-left:0; padding-right:0; padding-top:15px; padding-bottom:15px} img={margin-bottom:-0px;}