2. W zapytaniu zaznaczyłeś testową wersję ale później wspomniałeś o dodatku występującym w płatnej wersji EXT.
3. A jeśli to EXT to zwróć uwagę, że w administracji są tam 2 pola na adresy e-mail. Dla zamówień i dla formularza kontaktowego. Sprawdź czy w tym drugim polu nie masz przypadkiem błędnego adresu e-mail.
4. Sprawdzaj też folder Spam lub Niechciane bo jeśli dużo testujesz to tam mogą trafiać niektóre e-maile.
U mnie minie zaraz 15 lat i też nie żałuje decyzji, nie wiem jak Twórcy cms'a to zrobili ale moja strona sama się pozycjonuje, jestem w szoku, dodaje co jakiś czas nowe zdjęcia obrazów olejnych - odpowiednio podpisane i strona jest w top 10 na 7 pozycji po wyszukaniu "sklep z obrazami"
podepnę się pod temat od początku mają mam problem z dwoma funkcjami w tym jedna sklepowa - nie przychodzi mail z powiadomieniem o zamówieniu i chyba klient także go nie otrzymuje
mail spięty ze sklepem jest na gmailu/googlu więc podejrzewam że tutaj zaszły jakieś zmiany typu autoryzacja itp? ktoś coś może pomóc?
"od początku mają problem" Kto? Jaki adres strony.
"chyba klient także go nie otrzymuje" Proponuję to sprawdzić składając zamówienie testowe jako klient. Oczywiście zakładam że w konfiguracji jest włączona opcja "Wyślij klientowi szczegóły zamówienia"
Kilka dodatkowych uwag. 1. Domyślnym warunkiem wysyłki e-maili z poziomu formularzy jest działająca na serwerze funkcja mail() 2. Na niektórych serwerach funkcja mail () jest wyłączana lub coraz częściej wymagany jest "e-mail w domenie sklepu" 3. Można zainstalować phpMailer (czasami wystarczy bez autoryzacji SMTP) 4. Opcja "full wypas" to phpMailer z aktywną autoryzacją SMTP 5. Warto też zainteresować się ustawieniami antyspamowymi na serwerze oraz konfiguracją w pliku general.php ponieważ często mail jest wysyłany ale trafia do folderu SPAM lub Niechciane.