dawidxdd2015-01-12 15:55 | Witam, myÅ›laÅ‚em, że już uporaÅ‚em siÄ™ z problemem, ale nadal on wystÄ™puje. » Quick.Cart v6.x |
selekcjoner2015-01-12 16:06 | >> Poza tym produkt powinien być dopracowany pod każdym względem |
dawidxdd2015-01-12 16:44 | Cześć. Testowałem na 2 różnych serwerach. Fakt, mniejszych np. wer.pl (działa na serwerze kai.pl). PDG.pl , ostatnio również zmieniłem serwer na linuxpl. Wszędzie jest tak samo :/ Istotnie nie wiem w jakim trybie przesyłałem pliki z localhostu na serwer, ale generalnie niczego nie ruszałem od instalacji mojego klienta FTP (inna systemy CMS po uploadzie działają normalnie). 2. Badam teraz sprawę linku, który podałeś. Dam znać co i jak. Dzięki. |
dawidxdd2015-01-12 16:45 | Cześć. Testowałem na 2 różnych serwerach. Fakt, mniejszych np. wer.pl (działa na serwerze kai.pl). PDG.pl , ostatnio również zmieniłem serwer na linuxpl. Wszędzie jest tak samo :/ Istotnie nie wiem w jakim trybie przesyłałem pliki z localhostu na serwer, ale generalnie niczego nie ruszałem od instalacji mojego klienta FTP (inna systemy CMS po uploadzie działają normalnie). 2. Badam teraz sprawę linku, który podałeś. Dam znać co i jak. Dzięki. |
dawidxdd2015-01-12 17:25 | Zmiana katalogu sesji nic nie dała. Spróbuję teraz całość przerzucić przez klienta FTP w trybie binarnym <-- bo, co do tego nie jestem pewien. Dzięki za wskazówki. Dam znać jak poszło. |
selekcjoner2015-01-12 17:28 | Jeśli możesz to testuj na serwerze linuxpl - wiemy, że tam skrypty działają bez problemu. |
dawidxdd2015-01-12 17:34 | Właśnie na nim testuję, a proszę powiedz mi. Muszę wgrać ponownie nową wersję skryptu w trybie binarnym, czy wystarczy pobrać tą, która już jest online na dysk i ponownie ją wrzucić w trybie binarnym? |
selekcjoner2015-01-12 17:38 | >> Muszę wgrać ponownie nową wersję skryptu w trybie binarnym, |
dawidxdd2015-01-12 21:07 | Wygląda na to, że wgranie na nowo czystego skryptu działa. Obecnie zmieniłem również thema na mój, ale tu pojawił się kłopot, bo na nowo muszę uzupełnić stronę o kategorie, podstrony i nieszczęsne produkty, bo ile kroć kopiuję folder "database", strona łapie wspomniany wcześniej błąd... / Spróbuje doprowadzić wszystko to takiego stanu jak wcześniej i wtedy dam ostateczny werdykt. Póki co, dzięki. |
boboo2015-01-12 21:43 | weź pliki z /database/ i w trybie rozszerzonym w notepad++ pozamieniaj w nich "\r\n" na "\n" boboo :-) |
dawidxdd2015-01-13 08:58 | Niestety korzystam z systemu Mac OS - notepada nie widzę na ten OS. Pojawił się kolejny kłopot. Mój theme korzysta z niestandardowej pages_homepage tpl. Kiedy kopiuję ten plik ze starej lokalizacji do czystego skryptu z moim themem i ustawiam stronę główną jako startową, pojawia się Internal Server Error. Czy to możliwe, że w pliku .tpl również pojawiły się błędy typu \r\n" ? |
selekcjoner2015-01-13 10:00 | W Quick.Cart v6.x nie ma plików tpl. |
dawidxdd2015-01-13 10:06 | Popełniłem błąd pisząc, że jest to wersja 6. W istocie jest to wersja 5.2 Add. Przez moje niedopatrzenie zamiast poszukać, czy jest nowsza wersja zrobiłem theme właśnie na nią. Oczywiście teraz nie chce mi się przerabiać całego thema pod najnowszą wersję... tudzież masa problemów przez lenistwo... |
dawidxdd2015-01-13 10:25 | Ok zbadałem sprawę, wygląda na to, że każda tpl jakiej używałem dla nieszablonowych podstron łapie "Internal Server Error". Czyli wgranie czystego skryptu, następnie wgranie osobno nowego themu pogorszyło sytuację jeszcze bardziej? Jeżeli wgram starą kopię całego serwisu (wraz ze zbugowanymi produktami) przynajmniej podstrony statyczne działają dobrze. Co jest grane? :/ |
dawidxdd2015-01-14 12:45 | Ok, chyba udało mi się rozwiązać problem. Wgrałem raz jeszcze cały skrypt z moim szablonem, następnie stopniowo podmieniałem pliki z oryginalnej wersji czystego skryptu. W pewnym momencie uzyskałem maksymalnie oryginalny skrypt wraz z poprawnie działającym szablonem. Teraz wszystko wydaje się być ok. |
boboo2015-01-14 15:10 | Cytat: "a siedzÄ™ w tym temacie od 10 lat" boboo :-) |
dawidxdd2015-01-14 18:51 | Jeżeli Coda, albo Brackets, czy Espresso nie jest profesjonalne, to co jest? Poza tym na Mac OS siedzą od roku. Tu niestety nie każde narzędzie jest dostępne z Windowsa - czego oczywiście nie żałuję, bo są alternatywne, bardzo często lepsze aplikacje. Poza tym błąd nie był po stronie kodowania, a prawdopodobniej faktu, że być może wysłałem skrypt w trybie automatycznym przez program FTP "Transmit". Tutaj dalej Quick.Cart przejawia słabość, inne skrypty bez przestawiania tego trybu na sztywne "Binary" działają bez problemu. W swoim życiu wykonałem kilka dobrych projektów, nie wiem, po co insynuujesz, że jestem "amatorem", Twoja wypowiedź i tak nie wnosi nic do tematu, ani nie zmienia faktu, że darmowe skrypty są lepiej wykonane, niż ten - płatny. Proponuję zakończyć debatę, dzięki za pomoc. |
marcin_k2015-01-14 20:51 | Gdy się nie nie czyta instrukcji instalacji to potem widać tego efekty :< Niestety takich osób jest więcej bo myślą, że wszystkie mózgi pozjadały, a potem z płaczem wpadają na forum. Ja przeczytałem instrukcję i ze skryptów jestem zadowolony choć nie są idealne to przyznam |