Zmiana grafiki powered by Quick.Cms w stopce

duchox

2014-12-26 17:45

Tworze znajomemu strone i chce zmienić grafike ze stopki.
Może zostać jako grafika, a nawet podobny napis i forma. Nie pasuje mi tylko kolorystyka i wielkość. Chciałbym żeby to było o kilka pikseli mniejsze, a kolor bym sobie dopasował trochę pod kolory strony.
W licencji czytałem że nie ma takiej możliwości jednak może open solution sie zgodzi. Czy ktoś z was już coś takiego robił i dostaliście zgode?

» Quick.Cms v6.x

JacekNet

2014-12-27 10:29

W licencji pisze, że nie można modyfikować grafiki czyli zmniejszać też nie wolno. Ja bym nie ryzykował bo kara dosyć duża.

ziomek

No avatar

2014-12-27 14:57

w sumie sprobowac zawsze mozesz. zrob sobie przykladowy layout na localhost i przeslij do obsługi opensolution screena czy tak moze byc.

jak sie nie zgodza to nic nie stracisz.

ziomek

No avatar

2014-12-27 16:04

no i nie rob glupoty i nie wgrywaj strony gdzies na neta z taka zmieniona stopka do czasu az sie zgodza. jak im potem udowodnisz ze to tylko na chwile wgrales. zreszta nawet jak bys to mial 5 min to co za roznica. jesli uznaja ze zlamales licencje bo nie miales ich zgody na taka zmiane footera to sobie potem bedziesz plul w brode. wiec tylko local :-)

duchox

2014-12-27 16:28

Myślałem żeby nawet kupić Quick.Cms.Ext. Tam można dokupić też usunięcie linka i w sumie nie wychodzi tak strasznie drogo.
Nie trzeba mi jednak takiej rozbudowanej strony. To w sumie ma być prosta wizytówka, ale znajomy chce na CMS bo będzie tam dorzucał czasem referencje od klientów i jakieś zdjęcia co zrobił. Spróbuje jak pisałeś a jak się nie zgodzą to może faktycznie kupimy płatną wersje. W sumie robię mu tą stronkę za friko więc co oszczędzi na mojej robocie to może wydać na płatną wersje, a może się mu przyda.

JacekNet

2014-12-27 16:34

Do wyboru masz 3 pliki z kolorystyką stopki do wyboru więc zawsze jakaś znajdzie zastosowanie w grafice strony. Jeśli nie chcesz płacić kary, to lepiej napisz do nich zanim zaczniesz coś majstrować przy tej oryginalnej grafice.

Do góry
o nas | kontakt