Jestem już o krok od zakupu licencji sklepu Ext lecz mam kilka pytań ponieważ nie znalazłem odpowiedzi:
1) Chce zainstalować skrypt już na docelowym serwerze i domenie. Czy w trakcie prac które będę prowadził nad sklepem (np. dodawanie produktów, testowanie pewnych opcji) będę mógł wyłączyć sklep dla klientów ? A na przykład moje IP będzie "odblokowane" i będę mógł wejść na stronę i podglądać zmiany ? Jeśli tak to jakie opcje za to odpowiadają ?
2) Będę chciał wprowadzić zakupy bez rejestracji. Która funkcja za to odpowiada ?
3) Chciałbym aby język po stronie Admina był PL, a po stronie klienta DE. Jest to możliwe ?
1) Tak. Proste rozwiązanie przy użyciu "Tips & Tricks" z dokumentacji.
a) Korzystając z: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-tips#8 "W jaki sposób mogę zmienić wygląd wybranej strony lub produktu?" przygotuj wedle instrukcji na podstawie używanego szablonu page-new.php, _header-new.php oraz _footer-new.php. b) Wyłącz w _header-new.php wszystkie rodzaje menu. c) W zapleczu przygotuj podstronę o nazwie np. "Sklep w przygotowaniu". W treści możesz dodać coś od siebie po czym dodaj tymczasowo do np. menu górnego. Po prawej stronie wybierz "Zaawansowane" i w temacie zmień na przygotowane wcześniej page-new.php i zapisz. d) Wejdź w Narzędzia/Konfiguracja/Strony/Strona startowa i wybierz "Sklep w przygotowaniu" po czym zapisz.
Operację trzeba wykona dla każdego języka i/lub języka domyślnego jeśli sklep będzie tylko w jednym.
Aby widzieć na bieżąco swoje zmiany kliknij na podgląd przy którejś ze stron w zapleczu.
2) Tak. Wchodzisz w Narzędzia/Konfiguracja/Strony ustaw dla "Strona logowania" oraz "Strona rejestracji" na brak po czym zapisz i gotowe.
3) Tak. Wchodzisz w Narzędzia/Konfiguracja "Domyślny język" ustawiasz na dodany wcześniej de "Język w administracji" na pl i gotowe.