Zauważyłem, że jak się kliknie na zdjęcie 2 razy lewym przyciskiem myszy, to zdjęcie się zaznacza i robi się całe niebieskie (w każdej przeglądarce internetowej), każde następne przeglądane w pokazie slajdów jest też niebieskie.
Jak zablokować podwójne kliknięcie myszy by zachowało się jak pojedyczne, gdzie jakoś za pomocą java script?
Dzięki. Rozwiązanie CSS cześciowo spełnia moje oczekiwanie: Użycie poniższego powoduje, że obrazek się nie zaznacza, ale podpis pod nim i ramka nad już tak.
to działa prawie tak jak należy (nie ma zaznaczonego podpisu ani ramki), ale wówczas nie mogę nic zaznaczyć na mojej stronie, a to nie ma sensu....aż tak nie chcę utrudniać ludziom życia.
PS. Jeśli chodzi o rozwiązanie z Jquery, to jak mam je zastosować w quick CMS 5.4 ADD, który plik należy zmodyfikować?
1. dodaję do pliku mlbox.js { po lini mlbox_mlct=mlbox_mld.createElement("div"); } np. mlbox_mlct.className = "fox"; 2. następnie w folderze template\uzywany_szablon tworze plik: style.fox, o zawartości:
pomożecie w temacie? Prośba zwłaszcza do pawgraf, który zaczął temat, ale nie do końca rozumiem o co chodziło....stąd powyżej moje pytanie uzupełniające...