michal.1152014-10-26 18:33 | Witam, po kilkumiesięcznej przerwie chciałem zmienić coś na mojej stronie. Zainstalowałem na nowym komputerze Webserv, ściągnąłem pliki z działającej strony, by przypadkowo niczego nie popsuć podczas edycji i umieściłem w odpowiednim miejscu. Jednak pojawił się problem, a mianowicie wyświetla komunikat, że baza danych jest pusta. Już kiedyś miałem z tym problem, ale miałem na to sposób, którego niestety zapomniałem. Restartowałem Webserv, ale dalej nic, zresztą przykładowa baza danych QuickCart śmiga bez problemu. W czym może być rzecz, skoro nic nie edytowałem, a jedynie skopiowałem już gotową stronę? » Quick.Cart v6.x |
Fast-Graphic2014-10-26 18:39 | Kopiowałeś pliki w trybie binarnym? |
michal.1152014-10-26 18:51 | Oj, niestety nie, muszę spróbować. Coś mi się jeszcze przypomniało. W Webserv trzeba było w pliku konfiguracyjnym zmienić jakąś wartość, by czytało większe bazy danych, ale nie pamiętam, co to była za wartość i na ile się ją zmieniało. |
Fast-Graphic2014-10-26 18:59 | W WebServ nic nie trzeba zmieniać. Instalujesz i wklejasz pliki (skopiowane w trybie binarnym) do katalogu httpd / np. sklep |