Jakiś czas temu pytałem na forum o problem z JS, otrzymałem pytanie o szczegóły problemu, jednak chyba zbyt późno doprecyzowałem bo nie było juz więcej odpowiedzi. Generalnie chodzi mi o to, że jak wyłączę edytor WYSWIG i wstawię kod JS na stronę to działa OK. Jednak po powrocie do edytora, kod znowu przestaje działać. Przykład kodu, który używam poniżej (nie jest to coś wyjątkowego ale nie jestem wyjątkowym znawcą JS). Byłbym wdzięczny za jakąś poradę. Może istnieje jakiś inny, pewny sposób dołączania JS do strony. Przy okazji - czy ta sama zasada dotyczy dołączania JQuery?
Myślę, że najlepszym sposobem będzie jeśli na podstawie pliku page.php utworzysz kolejny plik o nazwie np. page2.php, wstawisz do niego kod js i potem na stronie gdzie chcesz to wyświetlić ustawisz "Temat" page2.php
Nie miałem zbyt do czynienia z Quick.cms więc mam jeszcze dodatkowe pytanie. Jak już utworzę tą strone page2.php to mam ją umieścić w w folderze templates/default.php gdzie jest już plik page.php? A to ustawienie Tematu na page2.php to się robi w edytorze?
Tam gdzie jest page.php umieść page2.php. Ustawienie tematu: wejdź do administracji, edytuj wybraną stronę i w zakładce "Zaawansowane" w polu "Temat" wybierz nowy temat. http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=pl-tips#8