Problem z product.php

krystian90

2014-10-06 01:41

Witam serdecznie po wyświetleniu strony product.php wyskakuje mi taki błąd Notice: Undefined index: iProduct in /home/u326328895/public_html/templates/default/product.php on line 22
czy ktoś był by mi w stanie pomóc ?

oto cały kod z product.php

<?php 

// More about design modifications - www.opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=en-design

if( !defined'CUSTOMER_PAGE' ) )

exit;

require_once 
DIR_SKIN.'_header.php'// include design of header

?>

<div id="product">

<?php

if( isset( $aData['sName'] ) ){ // displaying product content ?>

<script type="text/javascript">

var sTitle = "<?php echo $aData['sName']; ?>";

var fPrice = Math.abs( "<?php echo $aData['mPrice']; ?>" );

</script><?php

echo '<h1>'.$aData['sName'].'</h1>'// displaying product name

if( isset( $aData['sPages'] ) )

echo 
'<div class="breadcrumb">'.$aData['sPages'].'</div>'// displaying pages tree (breadcrumb)

if( isset( $config['image_preview_size'] ) && is_numeric$config['image_preview_size'] ) )?>

echo $oFile->listPreviewImages( $aData['iProduct'], 1 ); // displaying images with type: left

else

echo $oFile->listImagesByTypes( $aData['iProduct'], 1 ); // displaying images with type: left

if( isset( $aData['mPrice'] ) || isset( $aData['sAvailable'] ) ){ // displaying box with price, basket and availability - START

echo '<div id="box">';

if( isset( $aData['mPrice'] ) && is_numeric( $aData['mPrice'] ) ){?>

<div id="price"><em><?php echo $lang['Price']; ?>:</em><strong id="priceValue"><?php echo $aData['sPrice']; ?></strong><span><?php echo $config['currency_symbol']; ?></span></div><?php

}

elseif( !empty( 
$aData['mPrice'] ) ){?>

<div id="noPrice"><?php echo $aData['sPrice']; ?></div><?php

}

if( isset( 
$aData['sAvailable'] ) ){?>

<div id="available"><?php echo $aData['sAvailable']; ?></div><?php

}

if( isset( 
$aData['mPrice'] ) && is_numeric$aData['mPrice'] ) && !empty( $config['basket_page'] ) && isset( $oPage->aPages[$config['basket_page']] ) ){?>

<form action="<?php echo $oPage->aPages[$config['basket_page']]['sLinkName']; ?>" method="post" id="addBasket" class="form">

<fieldset>

<legend><?php echo $lang['Basket_add']; ?></legend>

<input type="hidden" name="iProductAdd" value="<?php echo $aData['iProduct']; ?>" />

<input type="hidden" name="iQuantity" value="1" />

<input type="submit" value="<?php echo $lang['Basket_add']; ?>" class="submit" />

</fieldset>

</form><?php

}

echo 
'</div>';

// displaying box with price, basket and availability - END

echo $oFile->listImagesByTypes$aData['iProduct'], ); // displaying images with type: right

if( isset( $aData['sDescriptionFull'] ) )

echo 
'<div class="content" id="productDescription">'.$aData['sDescriptionFull'].'</div>'// full description

echo $oFile->listFiles$aData['iProduct'] ); // display files included to the product

$oProduct->addProductsVisit$aData['iProduct'] );

echo 
$oProduct->listLastVisitedProducts( );

</
div>

» Quick.Cart v6.x

openzibi

2014-10-06 07:50

Nie podałeś zawartości linii do której odwołuje się komunikat (listing na forum jest trochę inny a ponadto poszczególne wersje 6.x mogą trochę się różnić)

iProduct do prezentacji na stronie potrzebuje zdefiniowanego menu lewego o numerze 1. Sprawdź w database/config/general.php
Jeżeli robiłeś jakieś własne zmiany to przypomnij sobie co zmieniałeś przed wystąpieniem błędu.

StudioStrona.pl

krystian90

2014-10-06 12:55

Nic nie zmieniałem o to chodzi w general.php ale dla pewności wgrałem czysty general.php i product.php i nic dalej to samo.

openzibi

2014-10-06 14:48

Jeżeli wcześniej sklep działał prawidłowo to przyczyny musisz szukać w swoich zmianach.
W default/product.php jest tylko wywołanie iProduct co oznacza że plik product.php moze być prawidłowy.
Błąd może spowodowany Twoimi zmianami w innych plikach.
Pamiętaj też, że po niektórych zmianach np. w style.css należy wyczyścić cache przegladarki (F5)
Czy nie robiłeś zmian z np. wyswietlaniem zdjeć czy tez ściezka do podtrony (breadcrumb)

StudioStrona.pl

krystian90

2014-10-06 15:36

Zmiany które przeprowadzałem to:
Jak ukryć wyświetlanie podstron w lewym menu? **

Jeśli nie chcesz wyświetlać podstron w lewym menu edytuj "templates/default/_header.php" i zmień:

$oPage->throwMenu3$iContent1true );

na

$oPage->throwMenu3$iContent0true );

i dodatki które instalowałem:
productsLastVisited http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?iGetManual=283
simpleSlider http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?iGetManual=306

Nie jestem pewny czy strona wcześniej w ogóle działała ponieważ dopiero co wczoraj na nią wszedłem.

krystian90

2014-10-06 15:39

po wgraniu productsLastVisited pojawiło się już coś takiego
Notice: Undefined index: iProduct in /home/u326328895/public_html/templates/default/product.php on line 22

Notice: Undefined variable: oProduct in /home/u326328895/public_html/templates/default/product.php on line 57

Fatal error: Call to a member function addProductsVisit() on a non-object in /home/u326328895/public_html/templates/default/product.php on line 57

openzibi

2014-10-06 15:49

Napisałeś: "Nie jestem pewny czy strona wcześniej w ogóle działała ponieważ dopiero co wczoraj na nią wszedłem."

Skoro nie sprawdziłeś czy strona działa to poddaję się.
Wygląda na to, że nie masz wszystkich plików wgranych prawidłowo na serwer.

StudioStrona.pl

krystian90

2014-10-06 18:21

a wiec tak utworzyłem nową stronę wgrałem czysty skrypt na stronę bardzo starannie,nadałem chmody 777 katalogom files i datbase oraz plikom znajdujących się w nim i dalej nie działa
o to link do strony http://wedka.esy.es/?oferta,3

openzibi

2014-10-06 18:40

To nie jest czysty skrypt. Oryginał pod id3 ma stronę Oferta a nie Produkty a to oznacza, ze coś zmieniałeś.
Z ciekawości minutę temu pobrałem i wgrałem skrypt http://quicktest.pl/forc651/ (link będzie później skasowany)

StudioStrona.pl

krystian90

2014-10-06 19:11

w panelu admina gdy dam stronie temat order-step-1.php to wyskakuje mi strona z koszykiem, czy po nadaniu tematu product.php nie powinna się wyświetlić stron z produktami?

openzibi

2014-10-06 19:33

Zerknij tutaj do instrukcji http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/

StudioStrona.pl

krystian90

2014-10-06 23:33

ok a jak usunąć cień który jest na około strony?

krystian90

2014-10-07 16:18

?

openzibi

2014-10-07 16:21

W pliku style.css
Za cieniowanie odpowiada -webkit-box-shadow oraz box-shadow

StudioStrona.pl

Do góry
o nas | kontakt