Ilość produktów w koszyku bez możliwości edycji.

lookas

2014-09-02 16:15

Witam.

Zmieniłem maksymalną liczbę danego produktu na 1 ( /database/config/general.php). Dzięki temu spełnia to moje założenie ze podczas składania zamówienia można wybrać tylko 1 produkt danego rodzaju. W koszyku zaś mamy dalej możliwość wpisania liczby produktów. Wpisanie innej wartości nie przyniesie użytkownikowi spodziewanego efektu dzięki powyższej zmianie lecz tworzy odrobinę zamieszania.
Czy istniej możliwość dzięki której w koszyku jako ilość produktów będziemy widzieć "1" bez możliwości zmiany?

» Quick.Cart v6.x

lookas

selekcjoner

2014-09-02 18:15

W core/orders znajdź:

<input type="text" name="aProducts['.$aData['iProduct'].']" value="'.$aData['iQuantity'].'" size="3" maxlength="4" class="input" id="quantity'.$aData['iProduct'].'" alt="int" /> 

i zamień na:

<input type="hidden" name="aProducts['.$aData['iProduct'].']" value="'.$aData['iQuantity'].'" id="quantity'.$aData['iProduct'].'" alt="int" /><input type="text" name="" value="'.$aData['iQuantity'].'" size="3" class="input" disabled />  

simlution.org

lookas

2014-09-02 18:35

Pięknie dziękuje.

Właśnie o ten efekt mi chodziło. Kombinowałem właśnie z tą linią ale sam bym na to nie wpadł.

lookas

Do góry
o nas | kontakt