Wypełnij poprawnie wymagane pola + problem z meilem

Tajemniczy

2014-08-17 05:07

Witam,
mógłby mi ktoś powiedzieć jak rozwiązać problem z "Wypełnij poprawnie wymagane pola", uczę się obsługi quick.card ponieważ jest wykorzystywany w pracy(pro) i testuję demo na osobnej stronie no i z parę godzin temu normalnie mi chodziło i potwierdzało zamówienie w sensie wyświetlało podsumowanie itd. A teraz kurcze nie wiem czemu ale ciągle przenosi mnie na stronę z informacją o poprawnym wypełnieniu pól... mimo, że poprawnie wypełnione, nawet tak samo jak wcześniej to i tak nie chce pójść..

Drugi problem to wysłanie wiadomości e-mail o zamówieniu, tutaj też jak w narzędziach wprowadzę adres to nie otrzymuję wiadomości, podobnie jak w skrypcie podam adres jak i hasło to też nic nie przychodzi, pobrałem nawet dodatek który podobno miał naprawiać problem z wysłaniem wiadomości, ale też nie chodzi niestety.

» Quick.Cart v6.x

selekcjoner

2014-08-17 12:02

Testujesz wersję EXT czy FREE ? Testujesz na serwerze czy localhoście ?

simlution.org

Tajemniczy

2014-08-19 08:38

Wersja FREE (uczę się, ponieważ w pracy z czasem będę pracował na pełnej wersji). Na localhoście sprawdziłem i chodzi normalnie tzn widać realizację zamówienia, ale niestety nie wysyła wiadomości email. A testuję na cba.pl tak to normalnie mi działało i w okolicach jak napisałem posta przestało, teraz też sprawdzałem i nadal jest że błędne dane wprowadzone.

selekcjoner

2014-08-19 15:00

To, że na localhoście nie są wysyłane maile to akurat nie błąd skryptu.
http://www.designend.net/blog-webmastera,wysylanie-wiadomosci-mail-na-localhost-xampp-mercury

Jeśli nic nie modyfikowałeś i nagle przestało działać to trochę dziwna sprawa ;)
Podeślij link do jakiejś wersji testowej na cba.pl

simlution.org

Tajemniczy

2014-08-19 21:02

jak nagram tutka to ajrzę do tego linku z meilem, dzięki :). Jeśli chodzi o modyfikację to co jedynie to instalowałem darmowe dodatki do tego robiąc dokładnie to co podawali w instrukcjach czyli zwykłe podmiany treści :). Co do linku to proszę bardzo:
http://kurso-center.cba.pl/sklep/

selekcjoner

2014-08-19 21:22

4 próby złożenia zamówienia = 4 razy "502 Bad Gateway" :)

simlution.org

Tajemniczy

2014-08-19 22:20

O.o dziwne, teraz sprawdziłem i mi chodzi normalnie:), spróbuj przez google chroma bo na operze coś wolno chodzi :). Tak sprawdziłem teraz i co dziwne, ale te zamówienia są w oczekujących, mimo, że pokazywało żeby poprawić dane. Dzisiaj nagram filmik jak wprowadzam dane itd. i jutro w robocie wrzucę z rana to zobaczy Pan jak to wygląda :).

Tajemniczy

2014-08-20 09:05

Proszę oto link z filmikiem:

http://youtu.be/A2EMvmf9pNo

selekcjoner

2014-08-20 15:17

Ja mam ciągle błąd o którym pisałem, więc trudno nawet przetestować.
Wgraj czysty skrypt Quick.Cart_v6.4 do osobnego katalogu i sprawdź czy poprawnie można złożyć zamówienie na cba.pl

simlution.org

Tajemniczy

2014-08-21 00:39

na czystym chodzi normalnie, to widać u mnie coś nie tego, tylko kurcze co, oto jest pytanie :). Da się może jakoś przekopiować hierarchię tego co mam tzn. te produkty do pliku żeby w czystej wersji tylko podrzucić bez wprowadzania od nowa wszystkiego?

selekcjoner

2014-08-21 15:05

Spróbuj przekopiować pliki z folderu database (pl_products.php itd), ale bez folderów w tym katalogu.

Tajemniczy

2014-08-21 15:30

Dziękuję, działa, tylko trzeba zdjęcia jeszcze dodać i formatowanie nie pasuje, czyli kiepska sprawa trochę. Nie mam tam tego dużo to zrobię od nowa, od razu skorzystam z poniższego linku w celu konfiguracji poczty przy wysyłaniu zamówienia :).

http://www.designend.net/blog-webmastera,wysylanie-wiadomosci-mail-na-localhost-xampp-mercury

Tajemniczy

2014-08-26 08:02

tak odświeżając i dodając do poczty, gdzie zmienić ustawienia jeśli używam wampa, a nie xamp?. Jeśli chodzi o wysyłanie info o zamówieniu w localhost oraz jak wrzucę już na stronę np na cba

Do góry
o nas | kontakt