Witam, pracuję aktualnie nad szablonem strony bez menu oraz przeładowywania podstron, treść całego serwisu będzie na jednej stronie głównej. Treść strony stanowić będą podstrony dodawane do strony głównej jako nadrzędnej.
Udało mi się usunąć linki do danej podstrony z nazwy oraz zdjęcia domyślnego, poprawnie wyświetla się także treść danej podstrony czyli opis krótki.
Teraz chcę wyświetlić pod opisem krótkim resztę zdjęć danej podstrony i tu napotkałem problem.
W pliku core/pages.php znalazłem fragment kodu odpowiedzialny za wyświetlanie podstron.
Alternatywny sposób jeśli ma nie być menu: Tworzymy stronę startową, wgrywamy dodatek: ckEditorPlugin: http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?sDir=Quick.Cms%2Fplugins&sWord=&sEdition=Quick.Cms&sVersion=5.4#ckEditorPlugin i ustawiamy sobie wszystko w kodzie, w opisie długim. Zdjęcia można wgrać na serwer i potem linki podpiąć poprzez edytor.
Jezeli znasz sie na AJAXie to zapewne prosty. To jest robota dla doswiadczonego programisty. Robilismy experymenty z OnePage na Quick.Cms i strona glowna bardzo fajnie dziala ale mimo to do oprogramowania zostalo wyswietlanie innych watkow.. Tak jak pisze Selekcjoner to jest ciezki temat.
Zbyszku tyle ze w twoim przykladzie chyba nie ma zaciaganych galerii i innych funkcjonalnosci z _page.php. Sa tylko pojedyncze obrazki i teksty... ale jezeli hodzi o rozwiązania One Page to git...
Wczoraj siedziałem nad tym i myślałem że jestem już blisko ale dziś sobie uświadomiłem że jeżeli chcę to wykonać samemu to czeka mnie dużo pracy(nauki). Bynajmniej nie przyszedłem tu po "gotowca", bo już wiem że to nie są jakieś 2 linijki kodu ;)
Mam na uwadzę ofertę partnerów OS :)
@vmdesign.pl
Podałeś jeszcze lepszy przykład tego co chcę osiągnąć ;)
Ogólnie dzięki wszystkim za odpowiedź, wpadłem na kolejny pomysł jak wykonać 'onepage' bez większych ingerencji w kodzie php, lecz za godzinę może się okazać że pomysł jest do niczego ;) Tak to jest gdy brak wiedzy zastępuje się kreatywnością ;)
Jarek, są zaciagane zdjecia i galerie w opisie krótkim, bo to był głowny warunek projketu.
A włąściwie BYŁY bo klient zamknał lokal i wykasował zdjęcia. OnePage jest modne ostatnio w prostych stronach ale tu jestem konserwatystą i nie lubię tego rozwiązania. Chyba że Klient się uprze :) A Klient rządzi.
Zgadzam się ze Zbyszkiem, że pełny serwis na "ONE PAGES SITE" to bez sensu, problemy się zaczynają jak będzie więcej zagłębień ;( i szkoda czasu na walkę z wiatrakami by wszystko robić one pages bo prędzej czy później i tak się to wysypie.
Ja wolałem rozwiązanie typu start demo jako one pages. A sklep już jako system oczywiście "home" również zaciąga tak jak w Zbyszka "kurczakach" z opisu krótkiego.
Szczerze to walczyłem chwile by to zautomatyzować ale to za dużo babrania a efekt nigdy nie będzie taki jak chcemy.
Jak oglądamy na internecie ONE PAGES to zazwyczaj są to demówki tak jak kiedyś się we "FLASHU" robiło, stawiało się stronę i rok się nie ruszało nic w treści, więc w takim przypadku po co majstrować CMS można to zrobić prościej jako HTML i po sprawie.
Roots Przyznam ze my walczylismy z tematem kilka dni... Jedno to integgracja paralaxa co proste i skryptu do menu ktory i tak dziala niestabilnie - to jest moment plus zabawy ze stylami i ustawieniami paralaxa , druga rzecz to przebudowa funkcjonalnosci Q.C... Idealnie bloby zeby wszystko dzialalo jak w normalnym Q.C ale nie do konca jest to mozliwe do zrealizowania na skroty... Choc wydawalo sie ze trop z subpagesami byl oczywisty to jednak jest z tym troche zabawy Jednak to zalezy od tego jak ma wygladac strona bo jak tylko ma to byc faktycznie onepage bez rozgalezien to to co zrobilismy wystarczy. Natomiast jesli bardziej zaawansowana struktura to trzeba by to jeszcze dopracowac...
Natomiast popytaj boboo bo rozwiazanie z wyswietlaniem miniatur galerii w subpages zrobil ze 2 lata temu i raczej ajax to nie byll..