Mam problem z uruchomieniem sklepu internetowego QUICK CART w wersji. Wgrywam pliki sklepu na serwer i strona się nie wyświetla, proszę o pomoc oraz porady.
Wgrywam na serwer tj jest tutaj lecz strona sie nie wyswietla. Mam hosting wykupiony w lh.pl i korzystam z programu filezilla Nie wiem co zrobic, proszę o pomoc
Uruchom skrypt na serwerze zewnętrznym np. kei.pl, home.pl, nazwa.pl, itp. Zalecane do testowania skryptu i wgrania gotowej strony. ustaw w programie obsługującym połączenie FTP, opcję typ transferu na binarny, nadaj prawa dostępu 777 (inaczej: rwxrwxrwx) dla katalogów: "database" - oraz dla wszystkich plików i podkatalogów w tym katalogu, "files" - oraz dla wszystkich plików i podkatalogów w tym katalogu.
mrowka - zastosuj sie do zalecen grafiQa i uruchom to na localhoscie. W instrukcji masz opisane krok po kroku jak to zrobic. Tu sie daje wskazowki obslugi i modyfikacji skryptu, a nie "jak wgrywac pliki na serwer". Google Ci w tym pomoze.
na localhoscie nie trzeba zmieniać praw do katalogów
jeżeli używasz Windowsa 8 i 8.1 local hist typu krasnal nie będzie CI chodził
XAMPP za free i każdy skrypt OPEN SOLUTION chodzi konfiguracja bez inwazyjna na windowsie 8 podczas uruchamiania wyłącz skype i inne komunikatory co blokują port 8080 potem możesz włączyć ponownie
wszystko robie tj na instrukcji lecz nie wychodzi pojawia mi sie strona Witamy w XAMPP dla Windows!
Gratulacje: XAMPP został pomyślnie zainstalowany w tym systemie! Teraz możesz zacząć używać Apache i Co. Po pierwsze sprawdź ťStanŤ z lewej strony w nawigacji, aby się upewnić, że wszystko pracuje poprawnie.
Powodzenia, Kay Vogelgesang + Kai 'Oswald' Seidler
Ja nie podawałem linku do instrukcji zakładania serwera XAMPP. Moja propozycja. 1. Odpuść sobie Xampa 2. Pobierz ponownie czystą wersje Quick.Cart 3. Wgraj na "prawdziwy" serwer wg tej instrukcji http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/ext/?id=pl-requirements 4. Zwróć uwagę na koniecznośc wgrywania w trybie binarnych 5. po 3 minutach masz gotową stronę
6. I najważniejsze . Zwróć uwagę GDZIE wgrywasz. Spytaj administratora hostingu gdzie należy wgrywać pliki strony.
Stwórz tekstowy plik z zawartościa aaaa bbb i zapisz go jako test.txt Wgraj do tego samego katalogu co Quick.Cart I sprawdż co widzisz w przegladarce po wpisaniu http://twojadomena.pl/test.txt Czy widzisz tekst aaaa bbb?
Godzina 21.34 Domena wycinaniewstyropianie.com jest niezarejestrowana lub jest tylko zarezerwowana lub jest w okresie karencji. Krótko mówiac nie jest przypisana do zadnego serwera
Zakładma ze nie mylisz z domeną wycinaniewstyropianie.com.pl (jest zarejestrowana i przypisana do serwera az.pl ale tez nie działa)